Vyks grandiozinis violončelės festivalis

Vyks grandiozinis violončelės festivalis

Gegužės 1-6 dienomis Klaipėda neabejotinai taps violončelininkų sostine. Pirmadienį startuosiantis violončelės festivalis ir konkursas "Tai, ko nesitikėtum iš klasikos" sulauks net 300 svečių iš 21 valstybės.

Anot festivalį organizuojančių Klaipėdos koncertų salės (KKS) atstovų, tai - grandiozinis renginys, kuris klaipėdiečius ir miesto svečius per šešias dienas pakvies net į 58 renginius, vyksiančius 22 vietose nuo ryto iki pat nakties. Repertuare - koncertai, meistriškumo seminarai, paskaitos, teatriniai projektai, "flashmobai". Daugiau nei pusė renginių bus nemokami.

Uostamiestyje rengiamas ir pirmasis Lietuvoje tarptautinis violončelininkų konkursas, kuriame varžysis 54 dalyviai iš 17 šalių.

Vienas įdomiausių akcentų - specialiai šiam festivaliui susibūrę Klaipėdos violončelių kvartetas, mimas Aleksas Mažonas, teatro kūrėjas Benas Šarka, choreografas Marius Pinigis, šokėja Beata Molytė ir "PADI DAPI Fish" įkūrėja Agnija Šeiko, pristatysiantys unikalų muzikos ir teatro projektą pagal Antonijaus Vivaldžio "Metų laikus"

Idėja surengti šį festivalį maždaug dešimtmetį brendo KKS kamerinio orkestro vadovo, violončelininko Mindaugo Bačkaus galvoje. Vienas didžiausių jo tikslų yra į Klaipėdą pritraukti kuo daugiau jaunimo.

Uostamiesčio meras ir renginio globėjas Vytautas Grubliauskas šį renginį vadino istoriniu, pasaulinio lygio festivaliu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder