Virginija Kochanskytė - saugaus eismo ambasadorė

Virginija Kochanskytė - saugaus eismo ambasadorė

Klaipėdietė aktorė, kamerinių spektaklių kūrėja, renginių organizatorė ir vedėja Virginija Kochanskytė nuo šiol gali didžiuotis dar vienu titulu. Laimėjusi projekto "Saugokime vieni kitus kelyje" projektą, kurį organizavo Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos, ji visą rudenį keliavo po Lietuvą su spektakliu "Gyvenimas kaip graži kelionė".

Vienos aktorės spektaklis buvo parodytas Vilniuje, vėliau keliavo į Plokščių miestelį, Tytuvėnus, Kelmę, Paežerius, Šiaulius, Rokus, Renavą, Žemaičių Kalvariją ir kitus Lietuvos miestus bei miestelius.

Spektaklį pamatyti buvo vertinga tuo, kad jame įvardyti saugaus eismo akcentai ir atsakyta į daug reikšmingų klausimų: kaip pasiruošti kelionei pagal oro sąlygas ir kelio dangą? Kodėl svarbu išvažiuoti laiku arba net šiek tiek anksčiau, pasiruošiant netikėtumams? Kodėl svarbu, kad automobilis būtų techniškai tvarkingas? Atkreiptas dėmesys ir į tvarkingas ir skirtingiems sezonams teisingai parinktas padangas, saugos diržų prisisegimo būtinybę. Kalbėta, kodėl pravartu turėti navigaciją bei laisvų rankų įrangą, atkreiptas dėmesys į vaikams specialias saugias kėdutes, atšvaitus, atidumą ir susikaupimą kelionės metu.

"Daugiausiai lankiau mažų miestelių bendruomenes, nes ten, deja, nedažnai užklysta meno kolektyvai", - teigė V. Kochanksytė. Renginiuose dalyvavę žiūrovai esą nuoširdžiai dėkojo už tokią puikią dovaną, privertusią susimąstyti, ar verta lengvabūdiškai rizikuoti gyvybe, nesilaikant saugaus eismo taisyklių.

"Patyriau daugybę gerų emocijų, išgirdau padėkų už suteiktą šviesesnės ateities viltį, už gerą nuotaiką ir sugrąžintą norą gyventi, - džiaugėsi pašnekovė. - Puiki šio projekto organizatorių idėja - atverti žmonių širdis grožio patyrimui, o tada paklausti, ar verta tuo nuostabiu gyvenimu lengvabūdiškai rizikuoti? Tikiu, kad kitokia forma nei vien sausa statistika pateikti svarbūs dalykai padės visa tai žmonėms įsiminti."

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder