Tarp „Sony“ apdovanojimų – klaipėdiečio darbas

Tarp „Sony“ apdovanojimų – klaipėdiečio darbas

2019-ųjų „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimuose Lietuvos nacionalinį prizą pelnė klaipėdiškis fotografas Ruslanas Bolgovas, kuris konkurse dalyvavo su nuotrauka, pavadinta „Veidas“.

Iš viso Pasaulinės fotografijos organizacija ir „Sony“ nacionalinius prizus įteikė fotografams iš 62 šalių visame pasaulyje.

Ruslano Bolgovo fotografija „Veidas“ apdovanojimų vertinimo komisijos buvo pripažinta geriausia nuotrauka iš visų, kurias pateikė konkurse dalyvavę fotografai iš Lietuvos. Šis darbas dalyvavo „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų Atvirajame konkurse.

R. Bolgovas gyvena Klaipėdoje, kur vadovauja krovinių gabenimo kompanijai, o fotografavimas yra jo laisvalaikio pomėgis. Jo fotoaparato objektyve dažnai atsiduria jūros vaizdai, mados objektai ar portretai.

Kaip sako pats R. Bolgovas, prieš dvejus metus jis užėmė antrą vietą tarp fotografų iš Lietuvos, kurie varžėsi dėl nacionalinio prizo.

„Pelnyti Nacionalinį prizą buvo itin netikėta ir man neužtenka žodžių nusakyti, koks laimingas jaučiuosi.

Tai labai ypatingas jausmas ir tai turi visai kitokią reikšmę. Esu labai dėkingas konkurso komisijai, kuri įvertino mano pastangas ir mano fotografavimo stilių“, – sako R. Bolgovas.

R. Bolgovas, kaip Nacionalinio prizo laimėtojas, gaus naujausią skaitmeninę „Sony“ fototechniką. Jo, kaip ir nugalėtojų iš kitų šalių darbai bus eksponuojami „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimų parodoje, galerijoje Londone, nuo balandžio 18 d. iki gegužės 6 d.

Šįmet „Sony“ pasaulinės fotografijos apdovanojimai vyksta jau 12-ąjį kartą. Tai vieni žinomiausių apdovanojimų fotografijos srityje pasaulyje, kur fotografai dėl pagrindinių prizų varžosi keturiose srityse: Profesionalų (darbų serija), Atvirajame (viena nuotrauka), Studentų (akademinių institucijų) ir Jaunimo (12-19 metų) konkursuose.

Be Nacionalinių prizų laimėtojų jau paskelbti ir Atvirojo konkurso nominantai. Tuo metu atrinkti nominantai Profesionalų ir Studentų konkursuose bus paskelbti kovo 26 d. Profesionalų konkurso laimėtojai bus paskelti balandžio 17 d.

„Veidas“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder