Steponas Januška išleido savo dainų knygą

Steponas Januška išleido savo dainų knygą

Dainininkas, dainų autorius, pedagogas Steponas Januška išleido pirmąją populiariausių savo dainų natų knygą "Dainos tau"

Į knygą sudėta 12 dainų iš skirtingų dainininko karjeros laikotarpių. Tai "Daina draugams", "Ar prisimeni mane", "Klajoklis", "Guodėja", "Meilės bliuzas", "Su tavim gera" ir kt. 

"Kiekviena daina - kaip maža novelė, ji turi savo istoriją ir savo klausytojus. Atėjo laikas jas išleisti į gyvenimą natų knygos formatu, kad populiarios dainos dar plačiau pasklistų, kad jas išmoktų groti, interpretuoti visi norintys", - sakė autorius. 

Pasak S. Januškos, leisti natų knygas pasaulyje yra įprasta praktika, tai daro visi populiarūs atlikėjai. "Lietuvoje tokių leidinių labai trūksta. Tad nusprendžiau pradėti natų knygų seriją. Turiu solidų dainų rezervą ir neabejoju, kad bus poreikis išleisti daugiau tokių knygų", - naują savo projektą pristatė dainininkas. 

Anot S. Januškos, natų leidinys yra kaip receptų knyga muzikos besimokantiems vaikams, muzikos kolektyvams. "Ne visi atlikėjai gali tiksliai atlikti dainą iš klausos.  Turint natas, paprasčiau padaryti dainos aranžuotę norimiems instrumentams, interpretuoti ją", - dėstė S. Januška ir pridūrė, kad knyga skirtingai nuo greitai kintančių laikmenų yra laiko patikrintas, patikimas ir visada prieinamas šaltinis.

Anot pašnekovo, natų knyga "Dainos tau" skirta žinantiesiems muzikos raštą, tačiau nėra sudėtinga ir skirta tik profesionaliems atlikėjams. "Pagal pateiktas natas dainą galima išmokti atlikti pritariant vien tik pianinu ar elektriniais klavišiniais. Taip pat yra surašyti ir gitaros akordai. Sudarydamas leidinį rinkausi tas dainas, pagal kurias žmonės atpažįsta mane, kaip atlikėją, tas, kurias galima greičiausiai išmokti ir tas, kurias galima dainuoti šeimos rate, draugų kompanijoje, prie laužo", - vardino dainų atrankos kriterijus dainininkas ir pridūrė, kad parengti natų knygą jam labai padėjo pirmasis mokytojas prof. Saulius Šiaučiulis. 

Pirmasis signalinis Stepono Januškos "Dainos tau" tiražas šiomis dienomis turėtų pasirodyti visuose šalies knygynuose. Natų knyga išleista Sauliaus Jokužio leidykloje spaustuvėje. 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder