Skulptūrų parko 40-mečio proga – seminaras

Skulptūrų parko 40-mečio proga – seminaras

Šie metai Klaipėdos Skulptūrų parkui – ypatingi. Šis parkas jau 40 metų džiugina miestelėnus bei miesto svečius. Šia proga spalio 20 –ąją Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje 12 val. vyko seminaras, kurio metu buvo prisiminta skulptūrų parko istorija bei pristatytas skaitmeninis parko projektas.

Įžanginę kalbą pradėjęs Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys sveikino susirinkusius bei prisiminė kelis skulptūrų parko istorijos momentus. 2005 metais Skulptūrų parkas atiteko muziejaus globai, tad, pasak J. Genio, jau tada buvo pradėta galvoti, jog reikia ne tik rūpintis parko sutvarkymo reikalais, bet ir imtis aktyvių kultūrinių veiklų, kurios atgaivintų parką ir integruotų jį į visuomenę. Šių veiksmų tęsinys vyksta iki šiol.

Muziejaus direktoriaus pavaduotoja Sondra Simanaitienė savo pranešime apie skulptūrų parko situaciją pabrėžė, jog per tiek metų pilna parko vizija nebuvo išpildyta. S. Simanaitienės teigimu liūdina tai, jog dalis skulptūrų vis dar neturi savo autoriaus. Ir nors nėra žinoma, kas už tai atsakingas, bus stengiamasi atkreipti dėmesį į šį faktą.

Projektas „Klaipėdos Skulptūrų parko skaitmenintos informacijos sklaida“

2016 metų birželio 1-ąją prasidėjo skaitmeninis projektas, kurio tikslas buvo pateikti Skulptūrų parką virtualioje erdvėje. Šis projektas pagaliau pasiekė finišo tiesiąją – galutinai užbaigti planuojama iki šių metų gruodžio 15 dienos. Seminaro metu šį projektą pristatė Klaipėdos valstybinės kolegijos absolventė Jurgita Vasytė bei VĮ Registrų centro Klaipėdos filialo direktorius Egidijus Šakalys.

Šio projekto biudžetas buvo apie 23 tūkstančius eurų, kurių didžiąją dalį skyrė Lietuvos Kultūros taryba. Projektą pristatantys asmenys paaiškino, kad rengiant šį projektą buvo susisteminta tekstinė informacija apie miesto kapines, Skulptūrų parką ir skulptorius lietuviškai, angliškai, vokiškai ir rusiškai. Parengti 27 video reportažai su išvardintų kalbų subtitrais, sukurti Skulptūrų parko objektų 3D vaizdai, skaitmeniniai žemėlapiai bei virtuali galerija su integruotais maršrutais.

Renginių, skirtų Klaipėdos skulptūrų parko 40-mečiui paminėti, organizatoriai – Mažosios Lietuvos istorijos muziejus ir Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyrius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder