Pradeda veikti Laikrodžių muziejus ir Prano Domšaičio galerija

Pradeda veikti Laikrodžių muziejus ir Prano Domšaičio galerija

Nuo penktadienio, gegužės 22-osios, Lietuvos nacionalinis dailės muziejus atveria lankytojams visus savo padalinius. Vilniuje pradės veikti Vilniaus paveikslų galerija, Vytauto Kasiulio dailės muziejus. Klaipėdoje – Laikrodžių muziejus, Prano Domšaičio galerija. Visos parodos ir ekspozicijos pradeda veikti ir Nacionalinėje dailės galerijoje bei Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje.

Karantino taisyklės, kurių prašoma laikytis, švelnėja, bet išlieka. Laukiami lankytojai, kurie pasiruošę nuolat dėvėti apsauginę kaukę, išlaikyti ne mažesnį nei 2 metrų atstumą nuo kitų asmenų, atkreipti dėmesį į ant grindų esančias informacines linijas, laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

Vilniaus paveikslų galerijoje lankytojų lauks nuolatinė ekspozicija „Lietuvos dailė XVI-XIX a.“, istoriniai grafų Chodkevičių rūmų interjerai ir Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus bei Lietuvos nacionalinio dailės muziejaus surengta paroda „Veidai iš būtojo laiko: kunigaikščiai Oginskiai – kultūros mecenatai“.

Vytauto Kasiulio dailės muziejuje lankytojus pasitiks Vytauto Kasiulio kūrinių ekspozicija bei paroda „Vladas Žilius (1939-2012): atminties spalvos“. Parodoje pirmą kartą pristatoma dalis į Lietuvą iš JAV grįžusio V. Žiliaus palikimo.

Nacionalinėje dailės galerijoje lankytojai galės aplankyti pastovią XX a. II pusės – XXI a. Lietuvos dailės ekspoziciją. Šiuo metu galerijoje veikia ir paroda „Linas Leonas Katinas. Raudona krisdama virsta balta“, kuri kviečia lankytojus pažvelgti į L. Katino įsivaizduojamą pasaulį. Taip pat galerijos vestibiulyje pradėjo veikti Rūtos Junevičiūtės paroda „Aisopika“.

Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje lankytojų vėl lauks itin didelio populiarumo sulaukusios parodos iš Aleksandro Vasiljevo kolekcijos. Vėl veiks ir plakatisto Juozo Galkaus paroda „Ne tik gatvei...“. Veiks ir paroda „Ukrainos civilizacijos. Nuo Tripolės kultūros, skitų aukso iki Maidano“, kurioje pirmą kartą Lietuvoje eksponuojama daugiau kaip 80 originalių artefaktų iš Ukrainos nacionalinio istorijos muziejaus rinkinio.

Laikrodžių muziejuje Klaipėdoje lankytojai laukiami nuolatinėje ekspozicijoje. Taip pat veiks „Laikrodininko dirbtuvė“, kuri supažindina su senoviniais XVI-XIX a. laikrodžių gamybos, remonto bei apdailos įrankiais.

Prano Domšaičio galerijoje Klaipėdoje lankytojai bus kviečiami apžiūrėti nuolatinę tapytojo P. Domšaičio kūrybos ekspoziciją, susipažinti su Vytauto Kašubos skulptūromis ir reljefais iš švino, bronzos ir lieto akmens, pasigėrėti tapytojo Česlovo Janušo peizažais bei savamokslės dailininkės Lidos Meškaitytės akvarelinėmis miniatiūromis.

Palangos gintaro muziejuje lankytojams rodoma atkurtų rūmų istorinių interjerų ekspozicija, gintaro ekspozicija bei Eglės Čėjauskaitės-Gintalės ir Martyno Gintalo paroda „Atsivėrimas“.

Radvilų rūmų muziejus šiuo metu remontuojamas, todėl atidaryti planuojamas spalį. Pamario galerija Juodkrantėje pradės veikti vasarą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder