Plungės kultūros centrui – geriausio aukščiausios kategorijos kultūros centro nominacija

Plungės kultūros centrui – geriausio aukščiausios kategorijos kultūros centro nominacija

Aktyvią, kūrybingą, įvairiažanrę kultūrinę veiklą Plungės kultūros centras vykdo 82-ąjį kūrybinį sezoną. Nuosekliai su didžiuliu atsidavimu ir meile kultūros centro sėkmingai veiklai vadovauja doc. Romas Matulis. Plungės kultūros centro erdvėse veikia net 22 skirtingi meno kolektyvai. Pas mus gyvas tradicinis šokis, daina, muzika, ugdomi jaunieji aktoriai, gausu baleto ir pramoginių šokių šokėjų, veikia du chorai, pučiamųjų ir simfoniniai orkestrai.

Puoselėjami tradiciniai amatai, liaudies meistrų kūryba. Kiekvieną savaitę kultūros centro kolektyvuose ir neformalaus švietimo programose apsilanko per 1200 plungiškių ir Plungės rajono gyventojų. Kultūros centre per vieną kūrybinį sezoną įvyksta apie 200 renginių. Čia puikiai dera tautinės tradicijos, papročiai, edukacija su šiuolaikiškais, inovatyviais ir moderniais projektais, mėgėjų menas su aukščiausio profesionalumo atlikėjais. Didžiuojamės, kad tai ne tik įspūdingi skaičiai, bet ir puikūs rezultatai atsispindintys respublikiniu ir tarptautiniu mastu.

Liepos mėnesio pradžioje Plungės kultūros centre lankėsi LR Kultūros ministro sudaryta kultūros centrų veiklos vertinimo komisija, po kurios vizito praėjus tik savaitei sulaukėme džiugių žinių, kad Lietuvos Kultūros ministro Mindaugo Kvietkausko įsakymu Plungės rajono savivaldybės kultūros centrui paskirta geriausio 2019 m. aukščiausiosios kategorijos kultūros centro premija. Kasmet premija skiriama už pastarųjų penkerių metų sėkmingą, kūrybingą ir aktyvią veiklą etninėje, mėgėjų meno, pramoginėje ir profesionaliojo meno veikloje. Ši premija Plungės kultūros centrui bus įteikta spalio 17 d. 16 val.

Premijos įteikimo ceremoniją simboliškai vainikuos du penkerių metų kūrybinės veiklos sukaktis minintys Plungės kultūros centro kolektyvai: simfoninis orkestras, vadovaujamas Ievos ir Pauliaus Lygnugarių ir ,,Eglės baleto studija“ vadovaujama Eglės Norkevičiūtės. Koncerto programoje skambės kūriniai iš populiariausių kino filmų. Suskambėsianti kino filmų muzika – tai lyg aliuzija į skirtingų žanrų kultūrinę veiklą nuosekliai ir profesionaliai vykdomą, puoselėjamą ir populiarinamą Plungės kultūros centre.

Reikšmingus rezultatus pasiekiame veiklą vykdydami bendrystėje su kultūros centro kolektyvus lankančiais Plungės miesto ir rajono gyventojais, atvykstančiais profesionaliojo meno atstovais, kultūros centro draugais, partneriais, rėmėjais, kolegomis iš kitų kultūrinių įstaigų ir žinoma su kultūros centro lankytojais. Ši premija svarus įvertinimas ir paskatinimas visiems kultūrą mylintiems plungiškiams ir miesto svečiams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder