Pasauliniame fotografijos konkurse R. Jarmalavičiaus kūryba įvertinta aštuoniais apdovanojimais

Pasauliniame fotografijos konkurse R. Jarmalavičiaus kūryba įvertinta aštuoniais apdovanojimais

Lietuvos fotomenininkas, žinomas komunikacijos specialistas Ričardas Jarmalavičius šių metų pasauliniame fotografijos konkurse „PX3 Prix de la Photographie Paris“ pelnė net aštuonis apdovanojimus. Jų nusipelnė ir autoriaus, išgarsėjusio juodai baltomis nuotraukomis, pirmą kartą viešai pristatyti du spalvoti darbai.

Autoritetinga tarptautinė komisija nugalėtojus rinko iš tūkstančių nuotraukų, atkeliavusių iš 120 pasaulio šalių, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Natiurmorto kategorijoje bronzos medalį pelnė R. Jarmalavičiaus nuotrauka „Vienišas Valentinas“, mobiliuoju telefonu padaryta vienoje Paryžiaus kavinėje šiemet per šv. Valentino dieną.

„Tą vakarą kavinėje buvo laisvas tik vienas staliukas, virš kurio kabėjo ilgą gyvenimą nugyvenusi paveikslo reprodukcija. Žiūrėjau į visa tai ir įsivaizdavau, kaip vėliau prie čia prisės įsimylėjėlių porelė. Ir šiems dviems žmonėms atrodys, kad jie patiria tai, ko dar niekas pasaulyje nėra patyręs, kad visas likęs gyvenimas bus toks pat švytintis ir šiltas, kaip šis vakaras”, - pasakoja R. Jarmalavičius.

Net du apdovanojimus - bronzos medalį portretų kategorijoje ir „Honorable Mention“ įvertinimą gatvės fotografijos kategorijoje - gavo kita mobiliuoju telefonu daryta nuotrauka „Kai svajonės didesnės už tave“. Čia užfiksuotos dvi mergaitės, su savo lėlėmis skubančios namo mažame Prancūzijos miestelyje, kurio gyventojai liko vietiniame bare toliau švęsti legendinę prancūzų pergalę prieš kroatus 2018-ųjų pasaulio futbolo čempionato finale.

„Mergaitės žengė per miestelį taip, kaip gali būti tik tada, kai tavo pasaulis ir tavo svajonės vis dar yra didesnės už tave patį“, - pasakoja fotomenininkas.

„Honorable Mention“ įvertinimus gavo dar penkios į konkurso finalą patekusios R. Jarmalavičiaus nuotraukos - prancūziško gyvenimo istorijas pasakojančios „Svetima meilė“, „Pasimatymas prie Senos upės“, „Kai visas gyvenimas dar prieš akis“, Ispanijoje užfiksuoti kūriniai „Tą rytą“ ir „Mūsų vasaros laikas“.

„Gera nuotrauka - labiau ne atvaizdas, o veidrodis. Joje kiekvienas gali matyti savo istoriją, savo jausmus, prisiminimus, baimes, kitas emocijas”, - sako autorius.

Mobiliuoju telefonu darytomis juodai baltomis nuotraukomis išgarsėjusio R. Jarmalavičiaus nuotraukos yra pelniusios kelias dešimtis tarptautinių apdovanojimų, publikuotos „National Geographic“, „Vogue“, „Photo“, kitose pasaulio žiniasklaidos priemonėse, eksponuotos parodose Prancūzijoje, Vengrijoje, Slovakijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje.

Autorius net du kartus pelnė Metų fotografo titulą pasauliniame fotografijos konkurse „Hotshoe Black & White Photography Awards“ – 2016 ir 2018 metais.

Fotografas pripažįsta, kad nuotraukose atsispindintį jo savitą žvilgsnį į gyvenimą suformavo vaikystė vaikų globos namuose, tarnyba sovietų armijoje, saugant kalinius Rusijos Šiaurėje, turtinga žurnalistinė patirtis, knygos ir spalvingas asmeninis gyvenimas.

R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, dabar vadovauja savo įkurtai strateginės komunikacijos kompanijai „Publicum“, yra pasaulinės „Havas“ komunikacijos grupės partneris Baltijos šalyse.

Daugiau R. Jarmalavičiaus nuotraukų rasite jo „Instagram“ profilyje: https://www.instagram.com/ricardas.jarmalavicius

R. Jarmalavičiaus kūrybiniai pasiekimai:

2020 PX3 Prix de la Photographie Paris, Bronze Winner, Still Life

2020 PX3 Prix de la Photographie Paris, Bronze Winner, Portraiture/Children

2020 PX3 Prix de la Photographie Paris, Honorable Mention, Smartphone Photography

2020 PX3 Prix de la Photographie Paris, 3 x Honorable Mention, Street Photography

2020 PX3 Prix de la Photographie Paris, 2 x Honorable Mention, Fine Art

2019 iPhone Photography Awards, Honorable Mention, Lifestyle Category

2018 Hotshoe Black & White Photography Awards, Photographer of the Year, Street Category

2018 International Photography Awards, OneShot Street Photo, 3rd Place, Mobile Category

2018 International Photography Awards, OneShot Street Photo, 2 x Honorable Mention, Mobile Category

2018 International Photography Awards, OneShot Street Photo, Honorable Mention, Lifestyle Category

2017 International Photography Awards, Honorable Mention, Seasons Category

2017 International Photography Awards, Honorable Mention, Wedding Category

2017 International Photography Awards, Honorable Mention, Pets Category

2017 ViewBug Stairways Photo Contest, Winner, Amateur Category

2016 Hotshoe Black & White Photography Awards, Photographer of the Year, Travel Category

2016 International Photography Awards, Honorable Mention, Family of Men

2016 PX3 Prix de la Photographie Paris, Honorable Mention, Nature/Seasons Category

2015 Mobile Photography Awards, Honorable Mention, People Category

2007 Samsung Photography Competition Millimeters Matter, National Winner

© Ričardo Jarmalavičiaus nuotraukos


Vienišas Valentinas. Paryžius, Prancūzija, 2020. iPhone 11 Pro. Bronzos medalis natiurmorto kategorijoje © Ričardas Jarmalavičius

Kai svajonės didesnės už tave. Isižakas, Prancūzija, 2018. iPhone X. Bronzos medalis portretų kategorijoje, „Honorable Mention“ gatvės fotografijos kategorijoje © Ričardas Jarmalavičius

Svetima meilė. Paryžius, Prancūzija, 2007. Nikon. „Honorable Mention“ gatvės fotografijos kategorijoje © Ričardas Jarmalavičius

Pasimatymas prie Senos upės. Paryžius, Prancūzija, 2014. Nikon. „Honorable Mention“ gatvės fotografijos kategorijoje © Ričardas Jarmalavičius

Kai visas gyvenimas dar prieš akis. Biaritzas, Prancūzija, 2018. iPhone X. „Honorable Mention“ vaizduojamojo meno kategorijoje © Ričardas Jarmalavičius

Tą rytą. Sitges, Ispanija, 2018. iPhone X. „Honorable Mention“ mobiliosios fotografijos kategorijoje © Ričardas Jarmalavičius

Mūsų vasaros laikas. Ebro delta, Ispanija, 2018. „Honorable Mention“ vaizduojamojo meno kategorijoje © Ričardas Jarmalavičius

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder