Nidoje akį veria neįprasta Tomo Kaunecko paroda

Nidoje akį veria neįprasta Tomo Kaunecko paroda

Nidos svečių namų „Plunksna“ šeimininkai nenustoja stebinti kurorto gyventojų ir svečių – vėl eksponuoja didžiulio formato fotografijas, iškabintas tiesiog ant pastatų fasadų.

Šįkart neįprastose erdvėse po atviru dangumi pristatoma fotografo Tomo Kaunecko paroda „Septynios vasaros akimirkos“.

Pratęsė įdomų projektą

„Džiaugiuosi galimybe eksponuoti savo darbus netradicinėje erdvėje ir tokiu formatu. Pastaraisiais metais išgyvenau intensyvų kūrybos laikotarpį kitose srityse, nebuvo kada galvoti apie fotografiją.

„Plunksnos” šeimininkų pasiūlymas mane ne tiktai pažvalino, bet ir įkvėpė naujiems darbams”, - teigia po beveik dešimtmečio pertraukos savo fotografijas visuomenei pristatęs T.Kauneckas. 

Septynios žinomo mados fotografo T.Kaunecko nuotraukos, atspausdintos dideliu formatu, užpildė beveik 200 kvadratinių metrų ploto svečių namų fasadus. Didžiausia fotografija - apie 35 kvadratinių metrų ploto.

Parodą organizavo gyvybės draudimo bendrovės „Compensa Life“ ir svečių namų „Plunksna“ darbuotojai, jau septynerius metus išvien su kūrėjais įgyvendinantys tęstinį fotografijos meno projektą.

Vasaros akimirkų pabaiga ? T.Kauneckas autorinę parodą Nidoje pusiau juokais sieja ir su savo jubiliejumi: „Smagu didžiulių fotografijų apsuptyje paminėti savo keturiasdešimtmetį.

„Plunksnos” komandai, visiems rėmėjams ir draugams dėkoju už puikią idėją ir pastangas ją realizuojant“. „Plunksnos” bendrasavininkis Kristupas Baublys pastebėjo, jog šios vasaros paroda gerokai skiriasi nuo ankstesniųjų, kuriose dominuodavo pajūrio tematika, portretai: „Pastato fasadus šįkart papuošė visiškai kitokie vaizdai – išskirtinės T. Kaunecko nuotraukos yra labai kinematografiškos, jose įžvelgiame ir ironijos, ir erotikos“.

Projekto organizatoriams kalbant apie įdomaus projekto ateitį nuskambėjo ir liūdesio gaidelių – K.Baublys prasitarė, jog T.Kaunecko vernisažas, ko gero, gali tapti paskutiniuoju neringiškius ir kurorto svečius džiuginusio fotografijos meno ciklo „Septynios vasaros akimirkos“ akordu. 

Ketina išleisti ir albumą Neringiškiai ir kurorto svečiai įspūdingą T.Kaunecko fotografijų ekspoziciją po atviru dangumi gali apžvelgti bet kada – jiems tereikia prieiti prie svečių namų „Plunksna“.

Paroda veiks iki pat vasaros pabaigos. „Visos gražios iniciatyvos turi pradžią ir pabaigą. Galbūt išleisime nedidelį fotografijų albumą, kuris primins šią ir kitas parodas.

Planuojame sudėti į leidinį visus per tą laiką ant „Plunksnos” eksponuotų menininkų darbus“, – kalbėjo paskutinio žodžio dėl projekto ateities dar neištaręs K.Baublys.

Nidoje per septynerius metus ant fasadų pristatyti žinomų fotografų Artūro Valiaugos, Juozo Budraičio, Rimanto Dichavičiaus, Algimanto Aleksandravičiaus, Ramūno Danisevičiaus ir paties K.Baublio kūriniai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder