Neringos savivaldybės apdovanojimas – Edvardui Malinauskui

Neringos savivaldybės apdovanojimas – Edvardui Malinauskui

Neringos savivaldybės Garbės ženklu apdovanotas dailininkas marinistas Edvardas Malinauskas.

Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis garbingą apdovanojimą E. Malinauskui įteikė kartu su kitais neringiškiais, ištikimais jo talento gerbėjais, lankydamasis menininko jubiliejinėje tapybos darbų parodoje „Gyvenimo pėdos prie Baltijos“.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose eksponuota paroda buvo skirta E. Malinausko 80-ajam  gimtadieniui paminėti. Pasinaudojamas iškilia proga meras D. Jasaitis ir įteikė apdovanojimą, kuriuo atsidėkota menininkui už talentingais potėpiais įamžintos Neringos garsinimą šalyje ir už jos ribų bei šio krašto kultūrinių tradicijų tęstinumą ir formavimą.

Lankydamiesi parodoje neringiškiai iš paties E. Malinausko lūpų išgirdo ne tik kruopščiai šiai parodai atrinktų paveikslų istorijas, bet ir  nutikimus, įvykusius kūrybinių viešnagių Neringoje metu. Dalis jų liudija ir ilgametę E. Malinausko ir Neringos garbės piliečio, menininko Eduardo Jonušo bičiulystę.

„Su Neringa ir jos bendruomene Edvardas Malinauskas bičiuliaujasi ištisus dešimtmečius. Mums, neringiškiams, neįkainuojamas šios draugystės rezultatas – darbai, kuriuose įmažinta Neringa, jos kopos, marios, tikrai kitokios nei kitur, mūsų kurorto krantus, skalaujančios Baltijos jūros bangos. Džiugu, kad E. Malinausko pristatytoje parodoje galėjome išvysti ne vieną tapybos darbą, kuriame - mus visus kasdien įkvepianti šiandieninė Neringa ar praeitin jau iškeliavę šio krašto akcentai“, - teigė meras D. Jasaitis, pakvietęs artimiausiu metu E. Malinauską savo darbus eksponuoti ir Neringos kultūrinėse erdvėse.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder