Lietuva prieš 100 metų: skaitmeninės bibliotekos epaveldas.lt  pikantiškos naujienos

Lietuva prieš 100 metų: skaitmeninės bibliotekos epaveldas.lt pikantiškos naujienos

Gyveni ir retai susimąstai, o kaip šią dieną gyveno, ką veikė, kuo kvėpavo, kokius džiaugsmus ir rūpesčius apturėjo mūsų tėvynainiai, pavyzdžiui, prieš 100 metų. O kas geriau nei dienraščiai atspindi esamosios dienos pulsą, tad Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia pasižvalgyti senojoje spaudoje ir pažiūrėti, kas gi įdomaus vyko šiandien prieš 100 metų.

Nuo šiol bibliotekos svetainės www.biblioteka.lt naujausioje rubrikoje „Lietuvoje prieš 100 metų“ kasdien – po įdomią ir intriguojančią naujieną iš 1920 metų, konkrečios dienos periodinių leidinių. O kad nepraleisti svarbių žinių rekomenduojame užsiprenumeruoti KMSVB bibliotekos  naujienlaikraštį ar www.facebook.com/kmsvb kanalą.

Dėka bibliotekose, muziejuose, archyvuose sukaupto ir www.epaveldas.lt portale suskaitmeninto milžiniško senųjų laikraščių, žurnalų, knygų lobyno, mes galime keliauti laike ir prikelti atmintį.

BUS TIKRAI ĮDOMU!

Balandžio 6 d. mūsų rubrikojeLietuva („Lithuania“, daily) ir „Darbininkas“ iš už Atlanto

Europoje baigiant siausti ispaniškajam gripui (1918-1920) Lietuvoje ruošiamasi Steigiamojo seimo rinkimams. Prasideda agitacijos ir kova už rinkėjus, paramos rinkimas. O ar kada susimąstėte, kad Lietuva galėjo tapti ir monarchija? O kuris karalius jums būtų arčiau širdies: Vokietijos, Anglijos, o gal kur kas egzotiškesnis?

Mes laukiam Velykų, o prieš 100 metų jau po jų. Ar šiemet mūsų Velykos nevirs Kalėdomis, kaip anuomet? Galime tik pasiguosti, kad ir jie tada Velykas leido namie...

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder