Kultūros ir meno taryba darbą pradėjo su pyragu

Kultūros ir meno taryba darbą pradėjo su pyragu

Neseniai patvirtinta naujos sudėties Klaipėdos kultūros ir meno taryba jau pirmajame savo posėdyje pirmadienį padalino paskutinį gabalėlį finansinio metų pyrago, likusio kultūros ir meno projektams įgyvendinti.

Priminsime, kad tik iš antro karto, po ilgų diskusijų Klaipėdos miesto taryba patvirtino Kultūros ir meno tarybą (toliau KMT) naujai kadencijai.

KMT dabar sudaro architektas Vladas Balsys, vicemeras Arvydas Cesiulis, istorikas dr. Jonas Genys, renginių organizatorė Ineta Gibauskaitė, kultūrinių renginių organizatorė Kristina Jakštė, P. Domšaičio galerijos vedėja Kristina Jokubavičienė, muzikologė prof. dr. Daiva Kšanienė, poetė Daiva Molytė-Lukauskienė, juvelyrė Neringa Poškutė, režisierius Marius Tumšys ir režisierius Romandas Žiubrys.

Lapkričio 4 d. pirmajame šios tarybos posėdyje dalyvavo 7 nariai ir Savivaldybės Kultūros skyriaus atstovai. Pirmininkauti tarybai buvo pasiūlyti du kandidatai - N. Poškutė ir dr. J. Genys. Slaptu balsavimu tarybos dauguma pirmininku išrinko dr. J. Genį. N. Poškutei atsisakius siūlymo tapti pavaduotoja, pavaduotojo rinkimas atidėtas kitam kartui, kai dalyvaus visi KMT nariai.

Posėdžio dalyviai vienbalsiai nutarė K. Jakštę (jai pačiai pasisiūlius) ir prof. D. Kšanienę deleguoti į Kultūros ir meno ekspertų atrankos komisiją, o R. Žiubrį - į teatralų apdovanojimų "Padėkos kaukė" komisiją.

Paskutinis ir sudėtingiausias klausimas naujai Kultūros ir meno tarybai buvo paskirstyti 2019 m. likusias nepanaudotas lėšas kultūros ir meno projektams įgyvendinti.

Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Mažonienė informavo, kad kultūros ir meno projektų vykdytojai šiais metais nepanaudojo beveik 13 tūkst. Eur. Dar iki posėdžio Kultūros skyrius atliko konkurso nelaimėjusių, tačiau daugiausia balų surinkusių kultūros ir meno projektų teikėjų apklausą, kurie iš jų dar spėtų per likusius šių metų mėnesius įgyvendinti savo idėją, jeigu ji būtų iš dalies finansuojama iš uostamiesčio biudžeto lėšų. Tokių projektų iš viso buvo 18.

KMT nariai vieningai nusprendė, jog diskutuos tik apie geriausiai ekspertų įvertintus projektus. Buvo išrinkti trys projektai, kuriems ir bus proporcingai padalintos nepanaudotos lėšos: VšĮ "Verslas ir menas" socialinis edukacinis projektas "Pažinkime akimis nematomą pasaulį", VšĮ "Teorema teatras" projektas filmo "Sistema" sklaida ir VšĮ "Kultūra atvirai" projektas "Žvilgsnis į Klaipėdos krašto šimtmetį".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder