Klaipėdos miestas - kaip neišnarpliotas detektyvas

Klaipėdos miestas - kaip neišnarpliotas detektyvas

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras pristatė atraktyvų stalo žaidimą "Klaipėdos miesto detektyvai", skirtą klaipėdiečiams ir svečiams padėti netikėtu rakursu pažinti miestą ir jo jūrinį paveldą.

Paklausta, kas paskatino imtis tokios iniciatyvos, projekto sumanytoja ir koordinatorė Inga Norkūnienė juokėsi, kad pradinis impulsas buvo asmeninis noras pažinti miestą.

"Mintis kilo kalbantis su dizainere Lina Jaruševičiūte. Abi esame atvykusios į Klaipėdą, mums jis - naujas miestas, ir vaikštinėdamos po jį matome daugybę nežinomų objektų. Kur tik pastatas ar kokia vieta - taip ir tarsi detektyvas, net daugelis vietinių gyventojų nieko apie juos negali pasakyti.

Miestas yra beprotiškai įdomus, tačiau visos tos įdomiausios istorijos kažkur tūno - neišviešintos, nepapasakotos. Ir kilo idėja, kad kiekvienas miesto gyventojas galėtų tapti detektyvu, tik jam reikia duoti į rankas kažkokį specialų rinkinį, su kuriuo jis galėtų keliauti per miestą ir jį pažinti", - pasakojo ji.

Žaidimo žemėlapyje aptiksite šešis istorinius objektus, kuriuos iš užuominų turėsite rasti mieste. Įdomiausia tai, kad žaidimas neturi atsakymų, jis vyksta tol, kol neprarandama viltis išnarplioti detektyvą.

"Kai kūrėme žaidimo taisykles, nurodėme įvairius galimus variantus. Tačiau norėtume, kad žaidžiantys žmonės kurtų ir savas "Klaipėdos detektyvų" taisykles. Specialioje socialinio tinklo "Facebook" paskyroje kviesime juos dalintis patirtimi: kaip jie žaidė, gal sugalvojo naujų būdų panaudoti žaidimą, gal susikūrė savas taisykles", - pasakojo žaidimo koordinatorė.

Šiuo metu žaidimas dienos šviesą išvydo 200 egzempliorių tiražu, tačiau tikimasi, kad su laiku jis taps miesto suvenyru, kurį bus galima įsigyti ir parduotuvėse.

"Žaidimu kviečiame dalintis, jį galima bus atsišviesti. Galbūt su laiku atsiras ir entuziastas, kuris žaidimą išvers į kitas kalbas, tada detektyvas taps įdomus ir užsienio turistams", - sakė I. Norkūnienė.

Nors žaidimo nusipirkti šiuo metu nebus galima, jį apžiūrėti ir pasiskolinti galėsite visuose Klaipėdos kultūriniuose skyriuose, muziejuose, Klaipėdos universitete. Žaidimas bus dovanojamas ir mokykloms. Tikimasi, kad jis atliks edukacinį vaidmenį žaidžiant, bendraujant su mokiniais ir taip pažįstant dar neatrastas miesto vietas.

"Nenorėtume, kad žaidimas nugultų lentynose. Tikimės, kad jį žais kuo daugiau žmonių", - viliasi I. Norkūnienė.

200. Šiuo metu žaidimas dienos šviesą išvydo 200 egzempliorių tiražu, tačiau tikimasi, kad su laiku jis taps miesto suvenyru, kurį bus galima įsigyti ir parduotuvėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder