Klaipėdos lėlių teatras išsikelia į Turgaus gatvę

Klaipėdos lėlių teatras išsikelia į Turgaus gatvę

Klaipėdos lėlių teatras šią savaitę pradėjo kraustytis iš fachverkinio namelio Vežėjų g. 4 į naujas patalpas Turgaus g. 9. Istoriniame buvusio banko pastate lėlininkai pradės naują teatrinį sezoną rugsėjo mėnesį.

Iš jaukaus ir mielo namelio Klaipėdos lėlių teatras išsikelia todėl, kad jis bus remontuojamas. Planuojama, kad fachverkinių pastatų kompleksas Vežėjų, Bažnyčių ir Daržų gatvėje, kuriam priklauso Klaipėdos lėlių teatras, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmai, baras "Senamiestis", Lietuvos dailininkų sąjungos galerija ir Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos organizacija, bus remontuojamas porą metų.

Klaipėdos lėlių teatras pirmasis suskubo ieškoti, kur persikelti, ir išsinuomojo puikias, erdvias patalpas Turgaus gatvėje. "Vien persikraustymas užtruks iki liepos. Nors mūsų teatras atrodo nedidelis, tačiau spektaklių dekoracijos, medžiagos, dirbtuvių, garso ir vaizdo įranga - didžiulis turtas", - sakė Klaipėdos lėlių teatro direktorė Aušra Juknevičienė.

Teatro vadovė džiaugėsi, kad istorinis buvusio banko pastatas Turgaus g. 9 idealiai tiko teatrui. "Suremontuotose ir teatrui pritaikytose patalpose bus įrengta analogų Lietuvoje neturinti daugiafunkcė lėlių teatro scenos dėžutė. Ją naudosime ir kaip tradicinę teatro sceną, ir kaip atvirą erdvę, kurioje vyks lėlių teatro edukacinės programos, renginiai bei pats didžiausias Klaipėdos lėlių teatro organizuojamas projektas - festivalis "Materia Magica LT", kuriame pristatysime Lietuvos lėlių teatrų kūrybą. Džiaugiamės, kad į naujas patalpas galėsime pakviesti daugiau žiūrovų ir jos bus patogesnės", - sakė A. Juknevičienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder