Klaipėdoje gausėja unikalių kultūrinių projektų

Klaipėdoje gausėja unikalių kultūrinių projektų

„Tai buvo vienas pačių ryškiausių ir spalvingiausių šio pusmečio kultūros sostinės programos akcentų“, – susitikęs su šokio spektaklio „Kalbantis bokštas“ idėjos autore Inga Briazkalovaite sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Šiuo spektakliu ore, ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro sienos, teatras užbaigė sezoną ir simboliškai paskelbė apie prasidėsiančią pastato rekonstrukciją. Spektaklis pastatytas kartu su šokių mokykla „Coda“ ir žymaus olandų teatro „Bencha teatre“ nariais. 

 „Daugeliui klaipėdiečių, kurie buvo žiūrovų minioje, įspūdžiai, tikiu, dar neišblėso. Turėtume visi surėmę pečius ieškoti galimybių, kad ši graži idėja turėtų tąsą. Kultūros sostinės metai praeis, bet patys gražiausi akcentai, gimę šiai progai, turi išlikti. „Kalbantis bokštas“ –  ne vienerių metų kalibro renginys, jis nusipelnė perspektyvos ateityje“, – dėkodamas idėjos autorei sakė V. Grubliauskas.

Šokio spektaklio ore idėjos autorė I. Briazkalovaitė sako, jog nors lengva ir nebuvo, minčių pakartoti šį projektą ateityje ar kurti panašius projektus neatsisakoma.

„Jei kas nors manęs būtų paklausęs prieš 10 metų, ar įmanoma padaryti renginį, kuriuo bus patenkinti visi, sakyčiau, kad neįmanoma, tačiau čia sulaukėm tiek gerų atsiliepimų, palaikymo. Pamačius tokį gausų būrį žmonių, atėjusių pažiūrėti pasirodymo, širdelė suvirpėjo. Žmonės atvažiavo naktį, dėl dvidešimties minučių. Buvo visko –projektą žiūrovai galėjo pamatyti be projekcijos, spektaklis galėjo neįvykti dėl darbų saugos reikalavimų, tačiau menininkai prisiėmė daug rizikos asmeniškai. Norėčiau visiems padėkoti, atskirai ir merui, kuris paskutinę minutę priėmė, paskatino, padrąsino“, - sako I. Briazkalovaitė.

Šokio spektaklio ore idėjos autorė sako, kad bendravimas su olandų teatro „Bencha teatre“ nariais nenutrūko, norėtųsi dar tobulintis, kurti bendrus projektus. Anot I. Briazkalovaitės, trupių, kurios rengtų tokius pasirodymus, Europoje yra tik penkios, o dabar šio meno jau išmoko ir du lietuviai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder