Klaipėdoje - ypatingas laikas jaunimui

Klaipėdoje - ypatingas laikas jaunimui

Šiandien, antradienį, Klaipėdoje prasidėjo Jaunimo savaitė, kurios metu ypatingas dėmesys bus skiriamas savęs paieškoms ir jaunų žmonių emocinei sveikatai. Klaipėdos jaunimo savaitės renginių ciklas - tai šio projekto dalis.

Uostamiesčiui praėjusiais metais laimėjus Europos jaunimo sostinės 2021-iems metams titulą, itin didelis dėmesys Klaipėdoje skiriamas jaunajai kartai.

"Jauni žmonės yra sutrikę. Atsiranda daugybė profesijų, nes Lietuva pagaliau turi atvirą kelią į visą pasaulį, todėl jaunam žmogui kartais tampa labai sunku suvokti, ką jis išties norėtų veikti", - kalbėjo žurnalistas Orijus Gasanovas, dalyvausiantis rugpjūčio 30 dieną Klaipėdoje organizuojamame pokalbyje su jaunimu "Kaip atrasti save?"

"Šiame renginyje pasirodys ir savo istorijas taip pat papasakos jauniems žmonėms puikiai pažįstami socialinių tinklų žvaigždė Agnė Kulitaitė ir "Youtube" tinklaraštininkas Paulius Mikolaitis (Paul de Miko). Jie kalbės apie tai, kaip prasidėjo jų karjera, ką jie veikė būdami 14-15 metų. Jaunimas galės užduoti rūpimus klausimus", - džiaugėsi Klaipėdos jaunimo reikalų koordinatorė Aistė Andruškevičiūtė.

"Yra svarbu, kad jaunimas dalyvautų šiuose renginiuose. Ir matome, kad jaunuoliai tuo domisi. Ypač įdomus renginys laukia, kai Vilniaus dailės akademijos studentai paišys vieną pastatą prie Melnragės", - žadėjo A. Andruškevičiūtė.

Šis renginys numatomas rugpjūčio 24 dieną, prie Vėtros g. 10 numeriu pažymėto pastato.

Ne ką mažesnis dėmesys skiriamas ir emocinėms jaunų žmonių problemoms. Rugpjūčio 26-27 dienomis Visuomenės sveikatos biure organizuojami psichinės sveikatos raštingumo mokymai. Renginį koordinuojančios Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacijos "Apskritasis stalas" vadovas Laurynas Gečius pasakojo, kad emocinė sveikata jaunimui išties rūpi.

"Studentai mėgina studijuoti, derinti studijas su darbu, išsenka. Ir dažniausiai jaunas žmogus susiduria su nerviniu išsekimu. Apie tai visuomenė vis dar vengia kalbėti, tačiau tai daryti yra būtina. Šiuose mokymuose bus papasakota, kaip susitvarkyti su šiomis ir kitomis problemomis", - pasakojo L. Gečius.

Visą Klaipėdos jaunimo savaitės renginių sąrašą galima rasti "Facebook" puslapyje "Klaipeda - European Youth Capital 2021".

Jaunimo reikalų koordinatorė A. Andruškevičiūtė teigė, kad iki 2021 metų tokie ir panašūs renginiai uostamiestyje bus organizuojami vis dažniau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder