Išrinktos gražiausios kalėdinės vitrinos!

Išrinktos gražiausios kalėdinės vitrinos!

Vakar komisija apžiūrėjo kalėdine atributika papuoštas uostamiesčio vitrinas ir išrinko gražiausias bei skoningiausias. Visos jos dalyvauja tradiciniame kalėdinių vitrinų konkurse, kurį jau daugelį metų organizuoja dienraštis "Vakarų ekspresas" kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe.

Šiemet vertinimo komisiją sudarė vyriausiasis miesto dailininkas Mindaugas Petrulis, Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos skyriaus valdybos narys Vladas Balsys, Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus narys Simas Žaltauskas, Vilniaus dailės akademijos profesorius, dizaineris Vakaris Bernotas, Savivaldybės administracijos viešųjų ryšių specialistas Vitalijus Čiapas, dienraščio "Vakarų ekspresas" vyr. dizainerė Agnė Kanaverskytė ir žurnalistė Rūta Žukė.


NUOŠIRDUMAS. Speciali konkurso komisija šiemet daug dėmesio skyrė nuoširdžiai išpildytoms idėjoms bei įdėtoms pastangoms. Rūtos ŽUKĖS nuotr.

Lietingą ketvirtadienio dieną buvo apžiūrėtos 27-ios privačių įmonių bei viešųjų įstaigų vitrinos. Komisija apgailestavo, kad šiemet konkurse dalyvavo mažiau iniciatyvių klaipėdiečių, tačiau išrinkti nugalėtojus lengva nebuvo.

Pirmąją vietą komisija sutartinai skyrė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centrui. Ši įstaiga jau dešimtmetį praeivius stebina išradingumu. Įstaigos vadovė Romena Savickienė teigė, jog tam, kad spindėtų ryškiai, dėl tamsių langų centro darbuotojams tenka puošyboje panaudoti ne tik daug lempučių, bet ir papildomą apšvietimą. V. Bernotas atkreipė dėmesį, kad Klaipėdos TIC kaskart savo vitrinas puošia, atliepdami savo veiklą. Pavyzdžiui, šiemet įstaiga langus papuošė oro balionais, kuriems sukurti buvo panaudoti ir gaubliai.

Antroji vieta po diskusijų buvo skirta Turgaus gatvėje veikiančiai Klaipėdos miesto savivaldybės viešajai bibliotekai už sukurtą jaukumą. Akivaizdu, kad bibliotekininkai įdėjo daug pastangų - iš knygų netgi buvo suformuotos šventinės eglutės.

Už estetiką trečioji vieta buvo skirta drabužių išparduotuvei "Krūta".

ANTROJI VIETA skirta Klaipėdos miesto savivaldybės viešajai bibliotekai, kurios vitrinose akį traukė iš knygų suformuotos eglutės.

Pirmąją vietą pelniusiems vitrinų puošėjams "Vakarų ekspresas" padovanos 1 000 eurų vertės reklamos paslaugų interneto portale www.ve.lt, antrosios vietos - 500 eurų, o trečiosios - 300 eurų vertės reklamos paslaugų, dovanų nepagailės ir Savivaldybė.

Komisija paskatinamaisiais prizais - pusės metų dienraščio prenumeratomis ir Savivaldybės įsteigtomis dovanomis - nusprendė apdovanoti pirmą sykį konkurse dalyvaujančią Klaipėdos "Saulėtekio" progimnaziją - už iniciatyvumą, kūrybiškumą, pastangas; gėlių saloną "Puokštė" - už tai, kad vitrinų puošybą išplėtė ir į parduotuvės eksterjerą; nepastebėti neliko ir kasmet dalyvaujantys Klaipėdos paslaugų ir verslo mokyklos mokiniai - už ilgametę tradiciją, kuria užkrečia ir kitus.

Už minimalistinę estetiką dovanų gaus ir kavos namai "Musangas", taip pat drabužių parduotuvė "Gausa" bei batų parduotuvė "Dolita".

Šiemet daug dėmesio buvo skiriama nuoširdžiai išpildytoms idėjoms bei įdėtoms pastangoms.

Nors šiemet dalyvių ir mažiau, komisijos narys M. Petrulis džiaugėsi, kad atsirado naujų dalyvių. Puiku, jog daugėja iniciatyvių mokinių, studentų.

TREČIĄJĄ VIETĄ už estetiką pelnė drabužių išparduotuvė "Krūta", kuri akį džiugino kalėdinių dekoracijų ir skoningai parinktų rūbų ekspozicija. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Vyriausiasis miesto dailininkas atkreipė dėmesį, kad apskritai miesto puošyboje trūksta vientisumo. Bendras ekspozicijas, anot jo, galėtų rengti šalia dirbantys verslininkai ir taip padėti kurti bendrą šventinį miesto veidą.

Savo simpatijas gali išreikšti ir visi klaipėdiečiai - jiems reikia tik užsukti į portalo www.VE.lt skiltį "Konkursai" ir atiduoti savo balsą už labiausiai patikusią šventinę vitriną. Balsuoti bus galima iki sausio 4 d. 12 val. Daugiausia klaipėdiečių balsų portale sulaukusios vitrinos puošėjai dovanų gaus metinę "Vakarų ekspreso" prenumeratą.

Apdovanojimai vyks sausio mėnesio pradžioje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder