Išdalintos stipendijos menininkams

Išdalintos stipendijos menininkams

Klaipėdos savivaldybė paskelbė 11 asmenų, kurie 2017-2019 metais kas mėnesį gaus 580 eurų dydžio kultūros ir meno stipendijas. Gauti šią paramą iš uostamiesčio biudžeto šiemet pretendavo rekordiškai daug - net pusšimtis kūrėjų.

Šįkart tokios stipendijos buvo skirtos pagal naujus, pernai spalį miesto Tarybos patvirtintus nuostatus. Pagal juos stipendijos buvo padidintos nuo 380 iki 580 Eur. Nuo 10 iki 15 asmenų padidintas ir stipendininkų skaičius. Be to, buvo išskirtos dvi stipendijų rūšys - edukacinė ir individuali. Kultūros ir meno stipendija gali būti mokama nuo pusės iki dvejų metų.

Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Norvilė informavo, jog šiais metais paraiškas individualiai kultūros ir meno stipendijai gauti pateikė 49 kūrėjai, 1 asmuo teikė paraišką edukacinei stipendijai, tačiau neatitiko reikalavimų. Praėjusiais metais pareiškėjų buvo dešimčia mažiau.

"Stipendijų prašė įvairių meno ir kultūros sričių atstovai. Daugiausiai paraiškų sulaukėme vizualinio meno, fotografijos projektams įgyvendinti, nemažai buvo ir tarpsritinių projektų. Kiekvieną paraišką balais vertino du ekspertai. Paraiškos, surinkusios panašų balų skaičių, buvo papildomai svarstomos įvertinant siūlomo įgyvendinti projekto idėjos originalumą, pridėtinę vertę miestui", - sakė K. Norvilė.

Pasak pašnekovės, 11, o ne 15 stipendijų skirta todėl, kad dar nesibaigė keturių praėjusiais metais skirtų stipendijų terminas.

"Stipendijų terminai yra skirtingi, tad stebime, kad jos nepersidengtų ir per metus skelbiame keletą kvietimų", - sakė K. Norvilė.

Kitą kvietimą teikti paraiškas tokioms stipendijoms planuojama skelbti rugsėjį.

Informacija

2017-2019 metams kultūros ir meno stipendijos skirtos:

Linui Zubei, kuris nori lėlių-objektų teatro spektakliu sudominti vaikus aviacija;
Kęstui Sovai - naujai koncertinei programai sukurti, paruošti bei pristatyti Lietuvoje ir užsienyje;

Beatai Molytei-Kulikauskienei - sukurti vaidmenis A. Šeiko šokio ir violončelių performansui "Dedikacijos", sukurti ir atlikti šokio miniatiūrą "Emocijos";

Sergejui Isajevui (Clandestinus) - scenarijui "Klaipėda. Menininkai. Portretai" parašyti, literatūrinei antologijai "Klaipėdos pasakojimas" sudaryti, romanui "Dieviškoji komedija ULTIMA" sukurti;

Salomėjai Burneikaitei - liaudiškajai lėlių teatro tradicijai Žemaitijoje ištirti;

Rodionui Petrovui - vizualiesiems menams (tapybai) kurti;

Marijai Žemaitytei - tarpdisciplininio meno projektui "Fajro", jungiančiam tarpdisciplininį šokį, dailę, teatrą, chemiją, ugnį, muziką, sukurti;

Danguolei Ruškienei - fotomenininko A. Dapkevičiaus kilnojamajai retrospektyvinei parodai ir fotoalbumui parengti;

Adomui Skiezgelui - atminimo ženklų, jų formų ir vizualinei sistemai sukurti;

Kęstučiui Meškiui - dokumentinio filmo "Anikė. Meilės istorija" scenarijui parašyti ir filmo gamybai pasirengti;

Tomui Butkui - atviro urbanistikos muziejaus koncepcijai ir nuolatinei ekspozicijai sukurti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder