Eugenijui Maciui - pramonininkų apdovanojimas

Eugenijui Maciui - pramonininkų apdovanojimas

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) baigiantis metams pagerbia žiniasklaidos darbuotojus. Šiemet KPA apdovanojimas "Gintarinė plunksna" atiteko Eugenijui Maciui – talentingam operatoriui ir fotografui, kurį galima vadinti Klaipėdos krašto metraštininku. Apdovanojimą - iš gintaro pagamintą stilizuotą plunksną nominantui įteikė KPA prezidentas Viktoras Adomaitis gruodžio 14 d. KPA kalėdinio vakaro metu.

E.Macius Klaipėdos istoriją fiksuoja jau 40 metų - nufilmavo per 100  dokumentinių, mokslo-populiarinimo, informacinių ir reklaminių filmų, virš keturių tūkstančių siužetų ir laidų kino žurnalams ir televizijai, sukūrė virš 15 videofilmų apie Klaipėdos miesto įmones.

Daugiau kaip ketvirtį amžiaus savo sukauptus vaizdo ir foto archyvus Eugenijus padovanojo Ievos Simonaitytės viešajai bibliotekai, ir iš šios medžiagos skaitmeniniu analoginiu vaizdo formatu savo filmuotus ir fotografuotus archyvinius kadrus „guldo“ į laidas ir montuoja filmus, kuriuos bus galima pamatyti vienoje iš bibliotekos interneto svetainių www.krastogidas.lt

KPA apdovanojimą "Gintarinė plunksna" įteikta 12 kartą. Kandidatus apdovanojimui teikia Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos skyrius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder