Dar du kultūros projektų konkursai

Dar du kultūros projektų konkursai

Klaipėda, jau kitąmet tapsianti Lietuvos kultūros sostine, laukia naujų idėjų ir rugsėjo pabaigoje skelbs dar du kultūros ir meno projektų dalinio finansavimo konkursus.

Vos prieš keletą savaičių įvyko pirmasis konkursas, kuriame iš 60 pateiktų projektų Kultūros ir meno taryba bei ekspertai atrinko 21. Tačiau rugsėjo gale ir spalį Savivaldybė, siekdama įgyvendinti programą "Klaipėda - neužšąlantis kultūros uostas 2017", planuoja skelbti mažiausiai du konkursus - "Kultūros kvartalo" įveiklinimo programos projektų finansavimo bei Kultūros, meno, edukacinės veiklos ir leidybos projektų dalinio finansavimo.

"Lietuvos kultūros sostinės programos rengimas dar tik įsibėgėja. Visą programą pristatysime maždaug po dviejų ar trijų mėnesių", - sakė Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Anot skyriaus vyr. specialistės Karolinos Paškevičienės, rugsėjo 21 d. dar rinksis Kultūros ir meno taryba, kuri nuspręs, kokius prioritetus iškelti ir į ką konkurse didžiausią dėmesį sutelkti.

Paskelbus konkursus, kaip įprasta, teikiant projektus visą mėnesį bus galima pasikonsultuoti su Kultūros skyriaus vyr. specialiste Raimonda Mažoniene. Ji kiekvieną savaitę organizuos mokymus būsimiems paraiškų rengėjams - kad šie nepadarytų klaidų ir atkreiptų dėmesį į konkurso prioritetus.

Dviejų konkursų metu planuojama maždaug pusšimčiui projektų išdalinti 300 tūkst. eurų.

Be konkursinių projektų, Lietuvos kultūros sostinės programą sudarys ir reprezentaciniai festivaliai, įvairių valstybinių švenčių minėjimai ir ambicingi Savivaldybės kultūros įstaigų projektai. Pavyzdžiui, Koncertų salė organizuoja tarptautinį violončelės konkursą-festivalį, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras taip pat ruošia įspūdingą šiuolaikinio kinų meno parodą, šiemet startavęs ir toliau plečiamas projektas "Stop knyga".

"Mūsų tikslas - gauti kuo daugiau originalių idėjų iš nevyriausybinio sektoriaus", - akcentavo Kultūros skyriaus vedėjas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder