BLON festivalis sulaukė "Emelie Awards" atstovų įvertinimo

BLON festivalis sulaukė "Emelie Awards" atstovų įvertinimo

Dar jaunas, bet kasmet Klaipėdoje vykstantis BLON animacijos ir videožaidimų festivalis sulaukė tarptautinio įvertimo.

Europos animacijos apdovanojimų "Emelie Awards" atstovai festivalį įtraukė į žemyno animacijos renginių žemėlapį ir pripažino jį reikalavimus atitinkančiu, kokybišku festivaliu. Tai reiškia, kad šiemet pirmą kartą BLON surengtos konkursinės trumpųjų filmų programos darbai galės pretenduoti į Europos animacijos apdovanojimus.

"Tai yra milžiniškas įvertinimas ir gerokai didesnis Europos ir viso pasaulio animacijos industrijos dėmesys tiek į Lietuvos ir jos animacijos bendruomenę, tiek į Klaipėdos miestą, kuriame vyksta festivalis. Jau kurį laiką siekėme tapti kvalifikuojančiu festivaliu "Emilie Awards". Šiais metais Klaipėdoje sėkmingai pristatėme tarptautinę trumpo metro animacinių filmų programą, kuri sulaukė komisijos įvertinimo kaip stipri, įvairi programa. Po pokalbio ir festivalio rezultatų pristatymo Europos animacijos apdovanojimų atstovams neseniai vykusiame pasaulio animacijos festivalyje~"Annecy" Prancūzijoje, BLON ir sulaukė pripažinimo", - pasakojo festivalio vadovė Laura Almantaitė.

Pasak jos, BLON konkursinės programos filmų kūrėjai galės teikti savo kūrinius 2020 m. Europos animacijos apdovanojimams.

"Vakarų ekspreso" inf.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder