„Auksiniams scenos kryžiams“ nominuoti du Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektakliai

„Auksiniams scenos kryžiams“ nominuoti du Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokio spektakliai

Jau šeštadienį, kovo 14 d. 18 val. Klaipėdos Žvejų rūmų scenoje išvysite pagal Eduardo Balsio muziką sukurtą šokio spektaklį „Eglė žalčių karalienė“, kurio choreografas Martynas Rimeikis ir pagrindinio vaidmens atlikėja Julija Stankevičiūtė nominuoti „Auksiniams scenos kryžiams“. 

Pagrindinį vaidmenį spektaklyje atliks vilnietė balerina Julija Stankevičiūtė, kuri nominuota už du 2019 m. sukurtus vaidmenis – Eglę Eduardo Balsio balete „Eglė žalčių karalienė“ (Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras) ir Moterį Marijos Paškevičiūtės balete „Dienos, minutės“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras).

 J. Stankevičiūtė pastaraisiais metais šoka pagrindinius vaidmenis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro spektakliuose „Spragtukas“, „Snieguolė ir septyni nykštukai“, „Čipolinas“ ir kt.  Šįmet šokėja buvo pripažinta LNOBT Metų soliste.

Šokio spektaklio „Eglė žalčių karalienė“ choreografas Martynas Rimeikis taipogi pretenduoja į dar vieną – jau trečią savo karjeroje „Auksinį scenos kryžių“. M. Rimeikis šiuo metu laikomas perspektyviausiu šokio kūrėju Lietuvoje, turinčiu išskirtinį talentą bei gilų, savitą braižą. Visame pasaulyje stebimas TV kanalas „Mezzo.tv“ neseniai pirmą kartą rodė Lietuvoje darytą spektaklio įrašą ir šiuo istoriniu spektakliu tapo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Martyno Rimeikio sukurtas baletas „Procesas“.

Už Frau Droselmajer vaidmenį Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastatytame Piotro Čaikovskio šokio spektaklyje „Spragtukas“,  antrajam savo „Auksiniam scenos kryžiui“ nominuota ir balerina Olga Konošenko.  LNOBT primabalerinos O. Konošenko vaidmenų bagaže – beveik dvi dešimtys pagrindinių vaidmenų, pradedant klasikinio baleto etalonu laikoma Odeta-Odile  „Gulbių ežere”, baigiant didingu Barboros Radvilaitės personažu to paties pavadinimo Anželikos Cholinos šokio spektaklyje.

„Auksinių scenos kryžių“ laureatai paaiškės kovo 29 d. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre vyksiančioje iškilmingoje ceremonijoje. Dviem dienomis anksčiau, minint Tarptautinę teatro dieną, Klaipėdos dramos teatre bus teikiamos „Padėkos kaukės“ geriausiems 2019 m. teatro menininkams. „Eglė žalčių karalienė“ pretenduoja ir į šį apdovanojimą kaip Metų spektaklis. M. Rimeikis yra tarp pretendentų į Metų choreografo titulą, tapti Metų aktoriais pretenduoja spektaklio pagrindinių vaidmenų atlikėjai J. Stankevičiūtė ir Mantas Černeckas. 

Šeštadienį Žvejų rūmuose gėrėkitės ne tik šokiu, bet ir įstabia E. Balsio muzika! Ją atliks Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras, vadovaujamas dirigento Modesto Barkausko.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder