Aina Zinčiukaitė - "Meniška siela", kuri atsiskleidžia bendrystėje

Aina Zinčiukaitė - "Meniška siela", kuri atsiskleidžia bendrystėje

Aina Zinčiukaitė - klaipėdietė drabužių dizainerė, sukūrusi kostiumų daugiau nei dviem dešimtims šokio, dramos ir pantomimos pastatymų, įvairiems muzikiniams projektams, "Vakarų ekspreso" organizuojamuose "Metų klaipėdiečio" rinkimuose pristatoma "Meniškos sielos" nominacijai gauti.

"Smagu, truputį netikėta. Nežinau, kas pasiūlė, dirbu ne dėl nominacijų, bet, prisipažinsiu, išties glosto širdį ir savimeilę", - atvirai ir nuoširdžiai į žinią reagavo A. Zinčiukaitė.

A. Zinčiukaitė specializuojasi kurdama daugiausiai sceninius kostiumus. Dvyniolika metų šokusi kolektyve "Žuvėdra" dizainerė savo kelią pradėjo pati siūdindamasi šokių sukneles. Kūrybinis pradas ir fantazija, scenos specifikos išmanymas, šokėjos disciplina ir gebėjimas atrasti kontaktą su menininkais - tos savybės, kurios A. Zinčiukaitei padėjo sukurti daugybę įspūdingų, savitų ir įsimintinų kostiumų. Dizainerės vizitine kortele tapo jos kuriami proginiai ir scenai skirti drabužiai. A. Zinčiukaitės kūrybiniai darbai jau buvo įvertinti uostamiesčio teatralams skiriamu "Padėkos kaukės" apdovanojimu, medaliu "Už nuopelnus Lietuvai".

"Taip, labai džiaugiuosi, kad esu reikalinga ir kviečiama kurti proginius drabužius dideliems įvykiams. Ir šiuo metu mintys sukasi apie "M.A.M.A" apdovanojimus, kuriems kursiu sceninį įvaizdį.

Man taip pat svarbu, kad mano veikla buvo pastebėta ir įvertinta Klaipėdoje - mano gimtajame mieste, kurį labai myliu, kuris suteikia man kūrybišką atmosferą be įtampos ir streso.

Klaipėdos ramybė ir gamta man yra labai svarbi ir įkvepianti", - kalbėjo A. Zinčiukaitė.

"Meniška siela" nominuota dizainerė, kalbėdama apie savo veiklą, akcentavo kūrybinės bendrystės jėgą. "Jeigu būtų mano valia, tai įsteigčiau "Meniškos grupės" nominaciją, nes mano kūryba yra neatsiejama nuo kitų meno sričių. Kaip nėra teatro be kostiumo, taip ir mano kostiumas yra niekas be teatro, muzikos, dailės. Nors kiekvienas menininkas kuria individualiai, tačiau scenoje viskas susijungia ir visi tampame komanda. Tiesa, toje komandoje būna ir kibirkščių, ir kompromisų, tačiau tai ir yra kūrybinis procesas", - svarstė pašnekovė.

A. Zinčiukaitė pasidžiaugė, kad tai pačiai "Meniškos sielos" nominacijai nominuota ir klaipėdietė fotografė Viktorija Vaišvilaitė-Skirutienė. "Su Viktorija mes labai daug dirbame kartu. Ir toje mūsų kūryboje mano kurti drabužiai ir jos fotografija susilieja taip, kad, regis, nežinai, kur baigiasi modelio suknelės klostės ir prasideda fotografija", - pastebėjo pašnekovė.

Paklausta, ką kerpa ir siuva šiuo metu, Aina sakė, jog įtemptas jos darbų planas sudėliotas pusmečiui į priekį. "Šiuo metu visas mano dėmesys skirtas Pilies teatro spektaklio "Dvi poniutės keliauja į šiaurę" kostiumams. Spektaklio premjera vyks tuo pat metu kaip ir "Metų klaipėdiečio" rinkimai kitą ketvirtadienį. Vis dar nežinau, kuriame renginyje dalyvausiu", - atsiduso dizainerė.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder