Klaipėdoje prasidėjo septintasis tarptautinis festivalis „Jauno teatro dienos”

Klaipėdoje prasidėjo septintasis tarptautinis festivalis „Jauno teatro dienos”

Balandžio 7 dieną Klaipėdos kultūros fabrike įvyko režisieriaus Povilo Makausko spektaklio „Audra“ premjera, kuri tapo pagrindiniu tarptautinio festivalio „Jauno teatro dienos“ (JTD) atidarymo akcentu. Renginio organizatoriai džiaugiasi šių metų festivalyje sulaukę net 11 dalyvių iš užsienio šalių.

Savo sveikinimo kalboje Klaipėdos jaunimo teatro direktorius Tomas Jankauskas džiaugėsi vis stiprėjančia sinergija tarp festivalio dalyvių ir Klaipėdos jaunimo teatro aktorių. „Taip įvyksta, kad atrandam bendrą kalbą su dalyvaujančiais, kurie vėliau atvyksta į mūsų teatrą kurti“. Jam antrino ir režisierius, aktorius bei Klaipėdos jaunimo teatro įkūrėjas Valentinas Masalskis, akcentuodamas, jog šie metai pirmieji, kai JTD festivalį atidarė spektaklio premjera. „Manau, kad ilgainiui tai taps tradicija. Taip pat neabejoju, jog iš tų režisierių, kurie šią savaitę kartu su savo kūrybinėmis grupėmis dirbs festivalyje, tikrai galėsime išrinkti vieną arba du, kurie atidarys festivalį kitąmet“.

Spektaklio „Audra“ režisierius Povilas Makauskas dėkojo už galimybę kurti kartu su šio teatro aktoriais. „Jaučiuosi pakylėtas. Labiausiai noriu padėkoti aktoriams, ir techniniam personalui“. P. Makauskas taip pat džiaugėsi netradicinėmis kūrybos sąlygomis. „Yra labai žavus dalykas, kai neturi nei pastatyminės dalies, nei kažkokio cecho ir viską reikia pasidaryti patiems. Tai labai įkvepia kurti. Tiesiog kurti iš nieko tiesiog kasdienybėje“.

Vėliau visiems dalyviams buvo išdalintos specialiai JTD festivaliui pagamintos metalinės skardinės, kurios buvo vienas iš pagrindinių festivalio „atidarymo“ akcentų. Viduje dalyviai rado lapelius, kuriuose nurodyta, kokį iššūkį kiekvienas dalyvis festivalio metu turės atlikti.

Po ilgų tarptautinių kelionių ir trumpai šventei pasibaigus, organizatoriai ir dalyviai išsiskirstė poilsiui prieš pirmąją oficialią festivalio dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder