„Jauno teatro dienos 2019“: Nuo Stravinskio iki Šopenhauerio

„Jauno teatro dienos 2019“: Nuo Stravinskio iki Šopenhauerio

„Jeigu šokčiau pro langą, tai tik lėtą fokstrotą“ (Aidas Marčėnas). Ir tai tik viena iš kelių inspiracijų, kurias burtų keliu šįryt išsitraukė šešios kūrybinės komandos. Pirmoji festivalio diena, prasidėjusi bendrais pusryčiais, žada diskusijų, apmąstymų ir naujų kūrybinių iššūkių kupiną laiką.

Jau septintus metus iš eilės vykstantis tarptautinis festivalis „Jauno teatro dienos“ (JTD) šiais metais pritraukė 11 kūrėjų iš užsienio. Iš viso renginio organizatoriai sulaukė daugiau kaip 80 užsienio menininkų anketų, gyvenančių ir kuriančių įvairiausiose pasaulio šalyse.

Po ilgų kelionių lėktuvais, traukiniais ir autobusais Lietuvos ir užsienio meno kūrėjai pirmadienio rytą, burtų keliu buvo suskirstyti į 6 grupes. Iki antradienio visos komandų kūrybos atspirties tašku bus Gustavo Malerio ir Igorio Stravinskio muzika bei tokių kūrėjų, kaip Oskaras Vaildas, Bronius Radzevičius, Arturas Šopenhaueris ir kt. citatomis.

Žodines inspiracijas šių metų festivalio dalyviams parengė dramaturgas ir poetas Mindaugas Nastaravičius. Už muzikinių inspiracijų parinkimą buvo atsakinga kompozitorė Nijolė Sinkevičiūtė.

Trečius metus festivalyje vyksta ir kino dirbtuvės. Kino režisieriai turėjo galimybę iš anksto išsirinkti labiausiai įkvepiančias M. Nastaravičiaus parengtas inspiracijas. Sekmadienio rytą kino režisieriai darė pirmuosius filmavimus, po kurių atsirinko labiausiai jų temai tinkančius aktorius.

Jau šiandieną, balandžio 9 dieną, 17:30 val. Klaipėdos kultūros fabrike ir specialiai festivaliui įrengtuose lauko palapinėse, žiūrovai kviečiami į nemokamą, atvirą kūrybinių teatro dirbtuvių trumpo metro spektaklių peržiūrą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder