Visi į kiną – finansinio švietimo projektas vaikams

Visi į kiną – finansinio švietimo projektas vaikams

2020 m. vasario 12 d. įvyko jau antrasis asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ vykdomo projekto „Visi į Kiną“ renginys, sukviečiantis tiek mažus, tiek didelius. Kviečiami visi Klaipėdos miesto vaikai ir svečiai ne tik žiūrėti populiarių animacinių filmų, tačiau ir dalyvauti finansinio raštingumo ugdymo procese.

Šiai metais žinias apie finansinį švietimą ugdo vaikai net iš keturių mokyklų: Klaipėdos Prano Mašioto progimnazijos, Klaipėdos Pajūrio progimnazijos, Klaipėdos Gedminų progimnazijos bei Klaipėdos Vyturio progimnazijos.

Šių progimnazijų auklėtiniai ruošia gausias vaišes kino teatro lankytojams, išmoksta nustatyti paruoštų gėrybių kainą, vykdo prekybą maisto produktais ir gėrimais, prekiauja kino teatro bilietais, deda uždirbtus „pinigus“ į asociacijos į asociacijos „MMK“ banką, kaupia palūkanas ir kt. Projekto organizatoriai įsitikinę, kad prisilietimas prie gyvenime kasdien mus supančių finansinių operacijų ugdo finansinį vaikų raštingumą. Progimnazijų auklėtinių komandos varžosi tarpusavyje. Kino seanso tikslas – surinkti kuo daugiau finansų kiekvieno renginio metu, parduodant savo pagamintą produkciją arba prekiaujant bilietais. Už komandos vizualinį išskirtinumą, už vaišių gausą bei už bendravimą su klientais galima sulaukti papildomo piniginio paskatinimo. 2019 02 12 papildomą 100 „MMK“ Eurų už bendrą komandos įvaizdį gavo Klaipėdos Gedminų progimnazija, o už vaišių gausą 150 Eur buvo paskatinta Klaipėdos Vyturio progimnazijos komanda. Mokyklas vertino kompetentinga komisija sudaryta iš kiekvienos komandos vadovo ir 3-jų „Mano miestas Klaipėda“ asocijuotų narių. Per vakarą uždirbtus „pinigus“ vaikai padeda į asociacijos „MMK“ banką. Šiame banke, visiškai kaip tikrame, prieš įnešdami pinigus dalyviai privalo pateikti asmens tapatybę įrodantį dokumentą – tai yra mokinio pažymėjimą. Per mėnesį pinigai banke priaugina 10 % palūkanų.

Kiekvienas apsilankęs vaikų kino teatre prie įėjimo į prekybinę salę gauna 15 MMK eurų, už kuriuos turi nusipirkti kino seanso bilietą bei patikusias vaišes. Taigi, kino teatro lankymas visiškai nemokamas, o įspūdį palieka ne tik vaikams, bet ir suaugusiems.

Prieš kino seansą vaikai ir susirinkę svečiai yra supažindinami su įvairiomis profesijomis. Vasario 12 d. buvo pristatyta jau antroji profesija. Ją pristatė BC Neptūnas komandos kapitonas Simas Galdikas. Krepšininkas išsamiai atsakinėjo į smalsautojų klausimus apie šią profesiją. Vakaro svečiams, teisingai atsakiusiems į Simo klausimus buvo padovanoti 4 kvietimai apsilankyti Neptūno rungtynėse.

Pirmojo kino seanso metu buvo pristatyta scenos atlikėjo profesija. Šiltai su publika pabendravo dainininkas, muzikantas Juozas Butnorius.

Abiejuose vaikų kino seansuose apsilanko ir garsūs klaipėdiečiai. Pirmo seanso metu dalyvavo verslininkas ir baikeris Aurimas Mockus, atlikėjai Juozas Butnorius ir Andrius Rimiškis su šeimomis. Į antrąjį renginį atvyko asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ socialinio partnerio UAB „Optikos centras“ direktorė Ramūnė Juodienė su šeima. Ji taip pat pateikė puikų pasiūlymą, kaip įtraukti į šį projektą įmones – taigi jau netrukus vaikai gali sulaukti staigmenų. Optimizmu tryško ir trys šaunios senjoros mielai pirkusios vaikų pagamintus kepinius bei smagiai žiūrėjusios animacinį filmą. Į pirmąjį seansą buvo atvykusi Laura Skučienė iš „Socialinių mokslų kolegijos“, MMK socialiniai partneriai.

Projekto pabaiga numatyta gegužės mėn. Paskutinio renginio metu bus paskelbtas laimėtojas. Visu seansų metu dalyvių kaupti pinigai konvertuosis į realius pinigus ir vaikai gaus būtiniausių daiktų. O ko jiems labiausiai reikia – prieš projektą jau yra susakę savo norus ir svajones organizatoriams.

Dar kartą primename, dalyvavimas vaikų kino seansuose nemokamas ir tikrai labai naudingas. Tapsite vaikų finansinio švietimo projekto dalimi. Sekantis susitikimas Klaipėdos kultūros fabriko erdvėse vyks kovo 18 d. 17.00 val.

Rėmėjai: UAB „Seafishtrade“ ir Klaipėdos miesto savivaldybė

Daugiau informacijos telefonu: 8 698 20030 arba el. paštu info@mmk.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder