„Snieguotos lenktynės“ - smagiausia žiemos pramoga mažiesiems kino žiūrovams

„Snieguotos lenktynės“ - smagiausia žiemos pramoga mažiesiems kino žiūrovams

Kai dar 2016-iaisis metais mažo kalnų miestelio vaikai surengė smagų “Sniego mūšį” (angl. „Snowtime“), niekas negalėjo patikėti, kad šis filmas, pasirodęs didžiuosiuose ekranuose, sulauks tiek daug vaikų dėmesio ir simpatijų. Po trijų metų pertraukos kanadiečių animacijos kūrėjai vėl kviečia mažuosius žiūrovus pasinerti į žiemos pramogų sūkurį ir visiems kartu sudalyvauti „Snieguotose lenktynėse“, kurių startas kinuose jau vasario 22 dieną.

Ką gi veikti, kai žiemą net dvi savaites gali ilsėtis nuo mokyklos, o už lango sniego tiek, kad nors vežimu vežk? Žinoma, surengti rogučių lenktynes! Jos turi būti ypatingos, turėti pačią slidžiausią trasą, pačias greičiausias rogutes, pačius geriausius lenktynininkus ir sąžiningus varžovus. Viskas lenktynių sumanytojo Frankio apgalvota iki smulkmenų, tačiau niekas net neįtarė, kad kaimelio naujokas Zakas ir jo pusseserė Čiarli bus tokie varžovai, kurie ne tik nesąžiningai laimės lenktynes, bet ir sugadins Frankio kurtas rogutes. Sumanus berniukas įtaria nenaudėlių klastą ir reikalauja, kad naujos lenktynės prasidėtų ir baigtųsi pagal visas taisykles.

„Snieguotos lenktynės“ – tikras nuotykių ir fantazijos pasaulis, sukurtas vaikams, o veikėjų charakteriai spalvoti kaip ir pati istorija. Kiekvienas jų unikalūs, saviti, pilni beprotiškiausių idėjų ir svajonių. Jie kuria ypatingus planus, sudėtingas lenktynių trasas, sugalvoja kaip atrodys pačios greičiausios pasaulyje rogutės, neskaičiuoja laiko, miega daržinėje, šoka, dainuoja, o tėvai neliepia grįžti laiku namo. Viskas taip vaikiškai svarbu, kad nedidelis kalnų kaimelis mažųjų žiūrovų galvelėse išliks ilgam, o filmo kūrėjų užkoduotos vertybės leis suprasti daug svarbių gyvenimiškų dalykų.

Ši istorija – gražiai perduota žinutė vaikams apie sąžiningumą, teisingumą, rūpestį, meilę ir draugystę. Nesvarbu ar žiemą čiuoši nuo kalno, ar vasarą lenktyniausi dviračiu – turi išlikti teisingas kitiems, svarbiausia sau, nes sąžiningai įveiktos lenktynės – garbingos, o laimėjimo skonis – saldesnis. Turi suprasti, kad tikra draugystė – stipresnė, nei pyktis ir apgaulė, tiesa daug geriau, nei melas, meilė gali nugalėti visas kliūtis, atsakomybė ir rūpestis silpnesniaisiais yra vienas gražiausių žmogus poelgių.

Neabejojame, kad Frankio, Zako, Čiarli, Sofijos ir kitų herojų nuotykiai primins mažųjų žiūrovų tėvams jų pačių vaikystę, o vaikams bus taip smagu, kad norėsis patiems sėsti ant rogučių, pasikviesti draugų ir čiuožti nuo kalno begalybę kartų.

Sportiška, pilna skardaus vaikiško juoko, sniego ir pamokymų istorija „Snieguotos lenktynės“ kinuose nuo vasario 22 dienos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder