Psichologinėje dramedijoje „Sibilės vilionės“ formuojasi Europos kino žvaigždžių meilės trikampiai

Psichologinėje dramedijoje „Sibilės vilionės“ formuojasi Europos kino žvaigždžių meilės trikampiai

Šiais metais Kanų kino festivalio konkursinėje programoje šalia Pedro Almodóvar ir Quentin Tarantino buvo pristatyta prancūzų režisierės Justine Triet seksuali psichologinė dramedija „Sibilės vilionės“ („Sibyl“, 2019).

Naujasis juostos „Lovoje su Viktorija“ režisierės filmas su jaunosios kartos Europos aktoriais Virginie Efira, Adèle Exarchopoulos, Sandra Hüller ir Gaspard Ulliel pasakoja apie Sibilę, norinčią psichologės karjerą iškeisti į rašymą. Komiška, aistrų ir vilionių kupina drama Lietuvos kino teatruose nuo pasirodys nuo gruodžio 27 d.

Žvilgsnis į psichologės kabinetą ir širdį

Sibilė, pasiryžusi grįžti prie svajonės rašyti, mėgina nutraukti psichologės veiklą. Įkvėpimo šaltiniu naujam romanui netikėtai tampa paskutinė pacientė – jauna, sutrikusi aktorė Margo, kurios istorija atveria giliai paslėptus Sibilės išgyvenimus. Nejučia realybė ir praeitis susimaišo su romano puslapiais, o Sibilė, apsvaiginta kūrėjos vaidmens, peržengia vis pavojingesnes ribas. Sibilė greitai įsivelia į meilės trikampį, kuris tampa jos naujojo romano ašimi ir primena jaunystėje išgyventą meilę su Gabrieliu (Niels Schneider).

Nors filme yra nemažai scenų iš psichologės kabineto, režisierei daug svarbiau buvo parodyti, kas vyksta su pačios psichologės jausmais. „Filme labiausiai norėjau papasakoti aistringą meilės istoriją. Centre – Sibilė – ne psichologė, o moteris, negali pamiršti kuri praeityje patirtos meilės ir bando nuo prisiminimų pabėgti pasinerdama į kitą sujauktą, šiuo atveju savo pacientės, gyvenimą“, – sako režisierė.

Įvairialypį personažą kuria aktorė V.Efira, kuri vaidino ankstesniame J.Triet filme „Lovoje su Viktorija“ (2016). Po šios juostos V.Efira patraukė olandų režisieriaus Paulo Verhoeveno dėmesį ir kartu su Isabelle Huppert suvaidino jo filme „Ji“ (2016).

Žvaigždžių desantas

Be V.Efiros „Sibilės vilionėse“ pasirodo ir kitos Europos kino žvaigždės. Sibilės pacientę įkūnija Adèle Exarchopoulos – kartu su kolege Léa Seydoux 2013 m. jos pateko į kino istoriją kaip pirmosios aktorės, kurioms Kanų kino festivalyje kartu su režisieriumi buvo įteikta „Auksinė palmės šakelė“ už filmą „Adelės gyvenimą“ (2013). Vieno iš meilužių vaidmenį atlieka prancūzų širdžių ėdikas aktorius Gaspard Ulliel.

Prie „Sibilės vilionės“ kolektyvo prisijungė ir „Tonio Erdmano“ (2016) pagrindinė aktorė – Sandra Hüller, suvaidinusi į meilės trikampį įsipynusią režisierę. Su ja J.Triet susipažino dar prieš 10 metų viename kino festivalyje, tačiau išvydusi ją Maren Ade filme liko visiškai pakerėta. „Tiesiog jauti, kad Sandra gali viską ir kiekvieną kartą sukuria kažką originalaus. Savo vaidmenims ji suteikia burlesko prieskonio, bet tuo pat metu išlieka rimta,“ – apie S.Hüller kalbėjo režisierė. 

Pora tikrame gyvenime 

Pagrindinei aktorei V.Efirai šis filmas virto įdomiu išbandymu ne tik dėl sudėtingo vaidmens, bet ir dėl darbo kartu su savo tikruoju partneriu gyvenime – aktoriumi N.Schneideriu, kuris „Sibilės vilionėse“ įkūnija jos buvusį vaikiną. Kartu ant raudonojo Kanų kino festivalio kilimo pasirodžiusi pora neslėpė savo jausmų ir po premjeros negailėjo vienas kitam gražių žodžių.

„Mums buvo lengviau filmuotis kartu, kadangi viską aptarėme dar prieš tai – todėl nebijojome būti vienas kitam per daug šiurkštūs. Tačiau premjeros metu jaudinausi lyg paauglė. Juk į ją atvyko ir mano tėvai! Filmuojant erotines scenas, aikštelėje būna vos keli žmonės, nes norima išlaikyti intymumą, o čia – filmą žiūrėsime kartu su tėvais. Visgi Nielsas man pasakė, kad sekso scenos daugiau pasako apie patį režisieriaus gyvenimą negu aktorių, ir aš su juo sutinku,“ – apie patirtį filmuojantis dalinosi V.Efira.

Į kupiną aistrų ir komiškų situacijų virtinę įsukantis filmas – kinuose nuo gruodžio 27 d.

Filmo „Sibilės vilionės“ anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=Ne_qFYbcOVo&t=1s

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder