Pilnametražio dokumentinio filmo „Paskutinis rugpjūčio sekmadienis“ pristatymas Klaipėdoje

Pilnametražio dokumentinio filmo „Paskutinis rugpjūčio sekmadienis“ pristatymas Klaipėdoje

Pilnametražio dokumentinio filmo „Paskutinis rugpjūčio sekmadienis“ pristatymas įvyks rugsėjo 27 d. 18 val. "Kultūros fabriko" kino salėje, Bangų g. 5A. Filmas pasakoja apie žydų miestelio likimą Lietuvoje.

Remiantis Molėtų žydų tragedijos pavyzdžiu, lengva įsivaizduoti, kaip tai klostėsi visoje Lietuvoje. Beveik visų gyventojų žydų žūtys Antrojo pasaulinio karo metu vyko pagal tą patį scenarijų.

Daugybę metų trunkantis nutylėjimas ir abejingas požiūris į Holokaustą tvyrojo Lietuvoje dar visai neseniai. Filme dokumentiškai pasakojama apie tuos, kurie žudė, tuos, kurie gelbėjo, tuos, kurie gyvena su šia našta šiandien.

Lietuva bunda. Laikas nusimesti nuo savęs šią sunkią it akmuo naštą, kuri slegia dešimtis metų. Ir apie tai kalba rašytoja Rūta Vanagaitė, dramaturgas Marius Ivaškevičius, profesorė Irena Veisaitė ir daugelis kitų.

2016 metų rugpjūčio 29 dieną, paskutinį rugpjūčio sekmadienį, dviejų tūkstančių žuvusių Molėtuose žydų atminimo garbei įvyko iškilmingos eitynės. Ar taps šis įvykis reikšmingu posūkiu Lietuvos istorijoje? Tai pades suprasti Pilnametražis dokumentinis filmas „Paskutinis rugpjūčio sekmadienis“.

Filmo formatas FHD (1920x1080)

Chronometražas: 86 minutės

Kalbos – ivritas, lietuvių, rusų

Prezentacijoje dalivaus:

Prodiuseris Cvi Kricer - Molėtų žydų palikuonis

Režisierius Eli Geršzon

Scenarijus Cvi Geršzon

Renginys - nemokamas, skirtas Lietuvos Žydų genocido aukų atminti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder