Meras globos "Nepatogų kiną"

Meras globos "Nepatogų kiną"

Vakar uostamiesčio meras susitiko su tarptautinio dokumentinio kino festivalio "Nepatogus kinas" organizatoriais. Jie aptarė 10-ąjį kartą vyksiančio Žmogaus teisių kino festivalio viešinimo galimybes. Taip pat miesto vadovas buvo paprašytas tapti jubiliejinio renginio globėju Klaipėdoje.

"Visus dešimt metų, kol gyvuoja "Nepatogus kinas", filmai buvo rodomi ir Klaipėdoje. Mus be galo džiugina, jog čia vykstant filmų peržiūroms salės visuomet būna pilnutėlės. Taigi pagalvojome, kad metas užmegzti ryšius ir su miesto valdžia", - sakė vienas iš renginio organizatorių Justinas Vancevičius.

Jis pridūrė, kad "Nepatogus kinas" nėra vien kultūrinis, bet ir socialinis renginys. Organizatoriai vadovaujasi taisykle, kad festivalis, nepriklausomai nuo pajamų ir statuso, būtų prieinamas kiekvienam, tad filmų peržiūra yra nemokama. Reikia tik paaukoti bent 1 centą. Surinkti pinigai vėliau skiriami padengti festivalio organizavimo kaštams, pavyzdžiui, filmų vertimui į lietuvių kalbą, salės nuomai.

Šiemet uostamiestyje festivalis vyks lapkričio 2-6 dienomis "Kultūros fabrike".

"Į Klaipėdą planuojame atvežti išskirtinius filmus, o po seansų bus rengiamos diskusijos. Taip pat šiemet išplėsime programą vaikams ir pagaliau įgyvendinsime savo seną svajonę - pradės veikti internetinė platforma, kur galės registruotis mokytojai ir naudoti filmus kaip edukacinę priemonę - pamokų metu žiūrėti juos su savo mokiniais", - pasakojo organizatorius.

Jis pridūrė, kad 2017-aisiais festivalis Klaipėdoje vyks tokiu pat metu, kaip ir Vilniuje. Ir tai galbūt padės į uostamiestį atvežti į Vilnių atvyksiančius režisierius.

Po susitikimo Vytautas Grubliauskas patikino, kad taps jubiliejinio festivalio globėju bei padės jo organizatoriams Klaipėdoje plačiai paskelbti apie renginį.

"Tai yra geras, nekomercinis ir Klaipėdai labai svarbus renginys. Kiek galėsime, tiek padėsime ir populiarindami, ir kurdami kuo patogesnes sąlygas festivaliui. Stengsimės, kad "Nepatogų kiną" būtų patogu žiūrėti", - šypsojosi meras.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder