Kur veisiasi parazitai?

Kur veisiasi parazitai?

Jei dar negirdėjote, tai savaitgalį anapus Atlanto vyko „Oskarų“ teikimo ceremonija ir geriausio filmo kategorijoje triumfavo „Parazitas“. Šis Pietų Korėjos filmas verčia susimąstyti. Šiek tiek atskleisiu siužetą - vargingos, rūsyje gyvenančios šeimos nariai apgaule įsidarbina turtingoje šeimoje. Lyg ir viskas aišku - būtent jie yra parazitai, nes geresnio gyvenimo siekia apgaule, bet, žiūrint filmą, neapleidžia jausmas, kad ne mažiau parazitų knibžda visuomenės viršūnėlėse.

Filmo veiksmą būtų nesunku perkelti į bet kurią valstybę, taip pat ir į Lietuvą. Visur iškyla tas pats klausimas - kas yra baisesni parazitai? Kur jie veisiasi - visuomenės apačiose ar viršūnėse? Blogiausia, kad atsakymas neguodžia, parazitai veisiasi visur. Kokybiško gyvenimo išlepintas ekonomistas, savimi patenkintas politikas ar išpuikęs influenceris gali besti pirštu į apačias. Štai jie, parazitai - neturintys išsilavinimo ir kompetencijų, gaunantys, geriausiu atveju, mininalią algą, o blogiausiu - pašalpas.

Tačiau tie, kurie tūno apačiose, gali besti pirštu atgal. Jiems parazitu atrodys iš kavos tirščių buriantis ekonomistas ir apie valstybės mechanizmą nieko nenutuokiantis politikas. O influenceris - parazitas kvadratu, nes apskritai nesuprantama, už ką jis gauna pinigus. Taigi, kuris parazitas baisesnis? Tas, kuris minta iš pašalpos, ar tas, kuris tūkstančius gauna „iš oro“?

Atsakymai į šį klausimą gali būti skirtingi, bet vienas dalykas man abejonių nekelia - parazitams ir virtuvėje, ir visuomenėje neverta jaustis saugiai. Dar šiek tiek atskleisiu scenarijų - nukenčia ir varginga šeima, ir turtinga. Pasiturintys parazitai gali sau sakyti, kad taip būna tik filmuose, o realiame gyvenime jie saugūs ir vis gilėjanti visuomenės atskirtis jiems niekuo negresia. Tikrai? Prisiminkite kelias pavardes - Leninas, Hitleris, Mao Dzedunas. Prisiminkite, kad viskas gali greitai apsiversti aukštyn kojomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder