Filmo „Sistema“ premjera - juokas pro ašaras

Filmo „Sistema“ premjera - juokas pro ašaras

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos kultūros fabrike, kino teatre „Arlekinas“ vyko ilgai  laukto filmo  „Sistema“ pre premjera. Į renginį susirinko filmo kūrėjai, aktoriai ir visi geranoriškai prisidėję prie filmo kūrimo.

Šis filmas ne tik režisieriaus Arūno Eimulio debiutas kuriant  pilno metro vaidybinį filmą, pirmas bendras Klaipėdiečių kompanijų „The Fireworks“ ir „Teorema“ darbas. 

Prodiuseris ir antrasis režisierius Tomas Jašinskas tvirtina, kad filmas išskirtinis nes pagaliau Klaipėdiečiai turi pirmąjį savo pilno metro filmą. Filmuoti pradėta dar 2016 m. vasarą, o pats filmo projektas simboliškai paminėjo penkerių metų sukaktį. Šiuo metu filmas ruošiasi aktyviam  dalyvavymui įvairiuose kino festivalių programose. Taip pat bus lankomasi Lietuvos mokyklose, pasinaudojant „Kultūros paso“ programa.

Filmo režisierius Arūnas Eimulis minėjo, kad terminas – „pre premjera“ pasirinktas neatsitiktinai, nes filmas vis dar šlifuojamas iki galutinio varianto. Tuo pačiu pasidžiaugė, kad pavyko atskleisti tai apie ką buvo užsibrėžta kalbėti filme o čia ir draugystė, ir kūrybiškumas, ir galiausiai toji mūsiškė švietimo sistema. Visi šie įtraukti elemantai tai „ juokas pro ašaras“, kuomet galime apie mus jaudinančius dalykus kalbėti su šiek tiek  sveikos bravūros.

Filme vaidino gausybė klaipėdiečių aktorių Regina Arbačiauskaitė, Eglė Jackaitė, Edvardas Brazys, Adomas Stančikas, Renata Idzelytė, Kristina Švenčionytė, Mikalojus Urbonas, Vaidas Jočys, Sigutė Gaudušytė ir kiti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder