"Baltijos banga" padovanos susitikimus su kino kūrėjais

"Baltijos banga" padovanos susitikimus su kino kūrėjais

Kaip ir kasmet, šiemet į Nidą dalyvauti tarptautiniame kino festivalyje "Baltijos banga" suvažiuos nemažas būrys svečių. Jie pristatys filmus, bendraus su žiūrovais, aptars rūpimus kino pasauliui klausimus.

Šiemet festivalio organizatoriai į unikalų Lietuvos kampelį laukia atvykstant žurnalistės iš Prancūzijos Ingos Waterlot, radijo stoties "Radio France Internationale" Rusijos skyriaus vadovės. Tikimasi, kad jos sukurti reportažai toli paskleis žinią apie "Baltijos bangą".

Jau antrąkart tarptautiniame festivalyje Nidoje apsilankys Vokietijos televizijos ir radijo kompanijos "Deutche Welle" Distribucijos Baltijos šalims ir Izraeliui skyriaus vadovas Borisas Bančevkis (Boris Banchevsky). Jis žiūrovams pristatys du šios TV režisierių sukurtus aktualiosios dokumentikos filmus: "Kelias į laisvę" ("My Escape") ir "Maištininkai: sukilę prieš sistemą" ("Whistleblower - Alone Against the System").

Festivalyje svečiuosis ir Estijos kinematografininkų sąjungos vykdomojo komiteto narys Janis Valkas (Jaanis Valk) bei režisierius Peteris Vihma (Peeter Vihma). Pastarasis savo dokumentine juosta "Belaidis gyvenimas" (Juhtmevabaelu") papasakos netikėtą istoriją apie keistuolius, panūdusius ištrūkti iš civilizacijos gniaužtų ir persikėlusius gyventi į mišką.

Mūsų artimiausi kaimynai latviai šiemet deleguoja keturis atstovus. Tai teisininkas Rihardas Gulbis (Rihards Gulbis), vadovavęs darbo grupei, kūrusiai naująjį Latvijos autorinių teisių įstatymo projektą. Jis kartu su Lietuvos audiovizualinių kūrinių autorių teisių agentūros "Avaka" vadovu Dariumi Vaitiekūnu bei svečiu iš Estijos J. Valku dalyvaus seminare-diskusijoje "Audiovizualinių kūrinių autorių teisės Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje".

Festivalyje taip pat svečiuosis Ieva Ozolina, dokumentinio filmo"Mano tėvas bankininkas" režisierė, Katrina Tomašcka, trumpametražio filmo "PaPa" prodiuserė, ir Liga Pipare, dokumentinio filmo "Ručė ir Norie" montažo režisierė.

Laukiama atvykstant ir lietuvių kino kūrėjų: režisierių Algimanto Puipos, Lino Mikutos ir Agnės Marcinkevičiūtės. A. Puipa pristatys savo naujausią vaidybinį filmą "Edeno sodas". Pagal rašytojos Janinos Survilaitės romanus sukurtoje dramoje išvysime geriausius vyresniosios kartos lietuvių aktorius.

"Baltijos bangos" žiūrovų laukia susitikimas su dokumentinio filmo "Šaltos ausys" autoriumi L. Mikuta. Ši juosta neseniai pelnė pagrindinį prizą Argentinos dokumentinių filmų festivalyje, o Krokuvos filmų festivalyje operatorė Kristina Sereikaitė buvo apdovanota už geriausią operatorės darbą.

A. Marcinkevičiūtė turėtų pasidalinti dokumentinio filmo apie Lietuvoje beveik nežinomą dainininką Arnoldą Vokietaitį sukūrimo aplinkybėmis ("Prisimenu motinos balsą").

Festivalis Nidoje tradiciškai prasideda rugpjūčio 23-iąją, Baltijos kelio dieną, ir truks aštuonias dienas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder