Vladas Beleckas lieka kalėjime

Vladas Beleckas lieka kalėjime

Už kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymą ir kitus nusikaltimus iki gyvos galvos nuteistas Vladas Beleckas nesulaukė švelnesnių kalinimo sąlygų - iš kalėjimo nebus perkeltas į pataisos namus.

Tai ketvirtadienį paskelbė Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas.

2000 metais V. Beleckas buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už kunigo ir kolekcininko R. Mikutavičiaus nužudymo organizavimą.

Teismas atsižvelgė į tai, kad V. Belecko padaryti nusikaltimai yra itin sunkūs, sukėlę sunkias neigiamas pasekmes. Savo kaltę dėl padarytų nusikaltimų nuteistasis pripažino tik prieš prašydamas kalėjimo administracijos teikti teikimą dėl jo perkėlimo į pataisos namus, todėl tai teismui kelia rimtų abejonių dėl jo prisipažinimo ir gailėjimosi nuoširdumo. Šios aplinkybės leidžia teigti, kad V. Beleckui pačios griežčiausios bausmės - laisvės atėmimo iki gyvos galvos, atliekamos kalėjime, tikslai dar nėra pasiekti.

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas jau antrą kartą svarstė nuteistojo perkėlimo iš kalėjimo į pataisos namus klausimą. 2010 m. rugsėjo 20 d. teikimas buvo atmestas iš esmės tais pačiais motyvais.

Nutartis per 5 dienas gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder