Vergovės kūrimu įtariamas Edikas Mankevičius lieka suimtas

Vergovės kūrimu įtariamas Edikas Mankevičius lieka suimtas

Prekyba žmonėmis, kurie buvo išnaudojami darbui Didžiosios Britanijos vištų fermose, kaltinamas Klaipėdos rajono gyventojas Edikas Mankevičius lieka už grotų dar 3 mėnesiams.

Tokį verdiktą priėmė Klaipėdos apygardos teismas, mat lietuvių pavertimu šiuolaikiniais vergais ir neteisėtu disponavimu šaudmenimis kaltinamam E. Mankevičiui gresia itin griežta bausmė.

Teismas mano, jog vyras gali bandyti slėptis nuo atsakomybės, o tą padaryti jam nebūtų sunku - jis nemažai laiko praleido užsienyje, ten turi artimųjų ir pan.

E. Mankevičius išeidamas iš teismo salės tvirtino, jog skųs šį teismo sprendimą

"Vakarų ekspresas" jau rašė apie šią istoriją. Tvirtinama, jog dėl E. Mankevičiaus kaltės Didžiojoje Britanijoje šių dienų vergais buvo tapę keletas Lietuvos gyventojų, dirbusių vištų gaudytojais. Įtariama, jog lietuvis vištų fermoje Meidstone savo tautiečius išnaudojo kartu su bendrovės savininkais britais - vyru ir žmona.

Nors 6 nuskriausti lietuviai prisiteisė milijoną eurų iš britų, bylos nagrinėjimas uostamiestyje tik įsibėgėja, o tarp kaltinamųjų yra ne tik E. Mankevičius, bet ir minėti Didžiosios Britanijos piliečiai.

Vergais tapę lietuviai siūlymų užsienyje dirbti vištų gaudytojais rasdavo spaudoje, o už tūkstantį pagautų vištų jiems buvo žadama mokėti šiek tiek daugiau nei 4 eurus. Išnaudojamiems lietuviams teko dirbti vergiškomis sąlygomis - be socialinių garantijų, naktimis, be poilsio dienų, negaunant atlygio ir gyvenant blusomis apėjusiuose namuose.

Įtariama, jog E. Mankevičius buvo išnaudojamų lietuvių prižiūrėtojas. Liudininkų teigimu, neklausančius vyras gąsdindavo rotveileriu, taip pat smurtaudavo fiziškai ir psichologiškai.

Lietuviams pradėjus skųstis šie faktai išėjo į viešumą, tad E. Mankevičius grįžo į Lietuvą. Visgi jo ramybė ilgai nesitęsė - pernai gruodį jis buvo suimtas, o kratos metu jo namuose buvo rasta 474 šoviniai bei kontrabandinių rūkalų.

Nors vyras pripažįsta kaltinimus dėl šovinių, kurie neva liko nuo anksčiau legaliai turėto ginklo, teisme jis purtėsi likusių kaltinimų. Jis neigė buvęs vištų gaudytojų prižiūrėtoju, taip pat tvirtino nieko negąsdinęs ir šunimis nepjudęs.

Nukentėjusiaisiais šioje istorijoje jau pripažinti devyni asmenys, tačiau jų gali būti ir daugiau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder