Vėjo į Lietuvą atplukdyti du rusai sulaikymo metu puotavo

Vėjo į Lietuvą atplukdyti du rusai sulaikymo metu puotavo

Stiprus vėjas Vištyčio ežere į Lietuvą atnešė du neblaivius rusus, pramogavusius vandens dviračiu. Iškylautojai tuoj pat sėdo puotauti su čia veikiančioje poilsiavietėje besiilsėjusiais lietuviais, o netrukus buvo sulaikyti pasieniečių.

Šeštadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pareigūnai gavo pranešimą iš kolegų Kaliningrado srityje, kad čia dingo du vandens dviračiu ežere plaukioję Rusijos piliečiai. Įtarta, kad jie galėjo atsidurti Lietuvoje, neleistinoje vietoje perplaukę Vištyčio ežerą, kuriuo eina dviejų valstybių siena.

VSAT pareigūnai patikrino vietovę ir poilsiavietėje prie Žirgėnų kaimo aptiko prie ežero kranto stovintį nurodytąjį vandens dviratį. Paaiškėjo, kad juo iškylavo ir Lietuvoje neteisėtai atsidūrė du dokumentų neturėję vyrai. Jų tapatybės patikslintos, kai Lietuvos pasieniečiams buvo perduoti abiejų iškylautojų dokumentai. Nustatyta, kad tai - 24 ir 26 metų Rusijos piliečiai.

Abu jie sutartinai aiškino, kad vandens dviračio nesuvaldė dėl stipraus vėjo, kuris juos nunešė į Lietuvos pusę. Beje, tai užsieniečiams nesutrukdė išlipti į krantą ir vaišintis su poilsiavietėje buvusiais lietuviais. Abu užsieniečiai buvo neblaivūs.

Už neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo rusams pradėtos administracinių bylų teisenos. Bylas nagrinės Vilkaviškio rajono apylinkės teismas.

Pažeidėjams gresia baudos nuo 250 iki 500 litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder