Valdas Jankauskas perkeltas į ligoninę

Valdas Jankauskas perkeltas į ligoninę

Brutaliu studentės Justinos Šikšniūtės išžaginimu ir nužudymu įtariamas Valdas J. mėnesiui pateks į psichiatrų ir psichologų rankas. Šią savaitę Klaipėdos miesto apylinkės teismas nusprendė Valdui J. skirti stacionarią psichiatrinę ekspertizę, todėl įtariamasis iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus bus pervežtas į Uteną.

Stacionari psichiatrinė ekspertizė atliekama tik Valstybinės psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertiniame skyriuje.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Aurelijus Stanislovaitis, kuruojantis ikiteisminį tyrimą, kol kas negalėjo pasakyti, kada Valdas J. iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus bus pervežtas į Uteną. Esą patekti stacionariai psichiatrinei ekspertizei taip pat reikia palaukti eilėje.

„Tačiau delsiama tikrai nebus“, – garantavo A. Stanislovaitis

Valdui J. Klaipėdos areštinėje jau buvo atlikta ambulatorinė psichiatrinė-psichologinė ekspertizė. Tačiau ekspertai pateikė išvadą, kad per vieną pokalbį nepavyko nustatyti Valdo J. būklės, nes jis vengė kontakto, neatsakinėjo į klausimus.

„Utenos skyriuje stacionariai jis bus stebimas mėnesį. Jis turėtų bendrauti su psichiatrais, psichologais. Kol kas nesiryžtu spėlioti, kad bus, jei ir ten jis nenorės atsakinėti į klausimus. Tačiau stacionari ekspertizė tam ir skiriama, kad yra kur kas daugiau laiko ir galimybių nustatyti, ar įtariamasis yra pakaltinamas“, – kalbėjo A. Stanislovaitis.

Paklaustas, ar jo nuomone, Valdas J. gali būti pripažintas nepakaltinamu ir jam skirtas priverstinis gydymas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, prokuroras teigė, jog bent kol kas tokių prielaidų nėra.

„Jo ligos istorijoje nėra jokių įrašų apie psichikos sutrikimus. Tiesa, su juo buvau susitikęs tik du kartus, todėl išvadų daryti negalėčiau. Tačiau remdamasis savo praktika, kai įtariamieji pripažįstami nepakaltinamais, šioje byloje tokių požymių nematau, nepastebėjau, kad Valdas J. tikrai elgtųsi neadekvačiai. Bet aš nesu ekspertas“, – pabrėžė A. Stanislovaitis.

Kitą savaitę jis dėl Valdo J. dar kartą kreipsis į Klaipėdos miesto apylinkės teismą. Prašymo esmė – pratęsti įtariamojo suėmimą dar trims mėnesiams.

Valdui J. pateikti įtarimai dėl merginos išžaginimo ir nužudymo, slepiant seksualinio pobūdžio nusikaltimą.

Už tai gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Teismo medicinos ekspertizės išvadoje, konstatuota, jog J. Šikšniūtė, kuri pakeleivingu automobilių, kurį vairavo Valdas J., norėjo iš Šilutės rajono pasiekti Klaipėdą, buvo pasmaugta.

Pirminė merginos mirties versija buvo sušalimas. „Tokių požymių taip pat nustatyta, tačiau galutinė mirties priežastis, atlikus papildomus histologinius tyrimus, yra pasmaugimas. Galiu teigti, kad seksualinio pobūdžio nusikaltimo versija pasitvirtino. Ir identifikuotas asmuo, kuris tai padarė, nes buvo atlikta DNR ekspertizė“, – teigė A. Stanislovaitis.

J. Šikšniūtė dingo pernai lapkričio 16-osios vakarą, kai pakeleivinga mašina iš Saugų gyvenvietės Šilutės rajone norėjo grįžti į Klaipėdą, kur universitete studijavo viešąjį administravimą ir gyveno studentų bendrabutyje.

Su Valdu J., kuris pasisiūlė ją pavėžėti į Klaipėdą, mergina susipažino internete. Spėjama, kad vaikinas buvo suplanavęs įvykdytą nusikaltimą, nes jo automobilio bake nebūtų užtekę degalų iki Klaipėdos. Be to, Valdas J. niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Įtariamasis buvo sulaikytas praėjus pusantros paros, kai dingo studentė. Dar po dienos jis buvo suimtas trims mėnesiams, tą pačią dieną rastas ir merginos lavonas. Jis rastas Šilutės rajone, Macikuose, kanale, netoli vietos, kur gyvena Valdo J. mama.

Mergina buvo išrengta, jos kūnas užmestas šakomis.

J. Šikšniūtės tėvai savo vienturtės dukters palaikus kremavo. Urna palaidota Mažeikių rajone, Geidžių kapinėse.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder