Vaiką apkandžiojo kaimynų šuo.

Klaipėdos vaikų ligoninės Traumatologijos ir ortopedijos skyriuje gydomas smarkiai šuns apkandžiotas šešerių metų Vincas Šatkauskas iš Bernotavo kaimo (Plungės r.).
Vakar Traumatologijos ir ortopedijos skyriaus gydytojas "Vakarų ekspresui" sakė, kad vaikas, kuriam šuo padarė daugybines žaizdas galvoje, neįtikėtinai greitai sveiksta.
"Berniukas į Vaikų ligoninę buvo paguldytas praėjusį penktadienį. Tądien, apie 22 val., jis greitosios pagalbos automobiliu buvo atvežtas iš Plungės ligoninės, kur jam buvo suteikta būtinoji medicininė pagalba. Vaikas buvo stabilios būklės, žaizdos nekraujavo.
Šuns apkandžiotas šešiametis dar Plungės ligoninėje buvo paskiepytas nuo pasiutligės, pakartotinai nuo šios ligos jis buvo paskiepytas ir mūsų ligoninėje.
Siekiant, kad per įkandimo vietas į organizmą nepatektų infekcija, berniukas iškart buvo ruošiamas operacijai. Vien žaizdos buvo siuvamos 40 minučių. Šuo taip sukandžiojo vaiko viršugalvį, tarsi žaizdos būtų padarytos skalpeliu.
Kad žaizdos per siūles nesupūliuotų, pacientui skirtas gydymas antibiotikais. Kadangi vaikas nukentėjo ne tik fiziškai, bet ir patyrė psichologinę traumą, jam duodami ne tik skausmą malšinantys, bet ir raminamieji vaistai.
Jeigu nekils kokių komplikacijų, vaikas jau šią savaitę bus išrašytas iš ligoninės. Toliau jis bus gydomas ambulatoriškai. Ateity šiam berniukui reikėtų padaryti plastinę operaciją, kadangi šuns įkandimų vietose liks didžiuliai randai", - "Vakarų ekspresui" pasakojo berniuką operavęs gydytojas traumatologas Jonas Baltrūnas.
Kasdien sūnų ligoninėje lankanti mama Janina Šatkauskienė "Vakarų ekspresui" sakė, kad berniuką užpuolęs nuo grandinės nutrūkęs kaimynų šuo. "Mano sesuo, gyvenanti kaimynystėje, išvadavo Vincą iš šuns nasrų. Nežinau, kodėl gyvūnas, kuris, berods, yra paskiepytas nuo pasiutligės, puolė mano vaiką, kai šis važiavo pas kaimynus pasiskolinti kabliuko žuviai gaudyti. Sūnus tepasakė, kad šuo puolęs tuomet, kai jis nulipęs nuo dviračio", - sakė berniuko mama.
Vaikų ligoninės Traumatologijos ir ortopedijos skyriaus gydytojas Jonas Baltrūnas "Vakarų ekspresui" minėjo, kad medikams neretai tenka padėti vaikams, kuriuos sužaloja jų pačių keturkojai augintiniai. "Nebuvo nė vieno atvejo, jog šuo būtų sirgęs pasiutlige. Šunys nemėgsta, kai juos erzina. Atmenu atvejį, kai šuo paauglį užpuolė todėl, kad šis jam įkyriai pūtė į nosį. Žinoma, visai kas kita, kai be jokios priežasties žmogų puolą svetimas šuo. Kita vertus, pacientų, apkandžiotų šuns, būtų daug mažiau, jeigu šeimininkai labiau prižiūrėtų savo augintinius", - sakė gydytojas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder