Vagysčių iš automobilių tyrimus klampina "nindzės"

Vagysčių iš automobilių tyrimus klampina "nindzės"

Klaipėdos miesto, rajono gyventojų bei turistų pamėgtose vietose prie jūros tyko ilgapirščiai. Nors policijos pareigūnai nuolat perspėja einant prie jūros nepalikti automobiliuose daiktų, neatsargūs žmonės vis nukenčia. Vagystės iš automobilių problemų sukelia ne tik apvogtiesiems, bet ir pareigūnams, mat tokius atvejus nelengva išsiaiškinti.

"Kas gali paneigti, kad Klaipėdos rajone veikia nusikalstamas susivienijimas, kuris turi draugų policijoje?" - provokuojantį klausimą užduoda įpykęs nuo iki šiol nesugautų ilgapirščių dar 2015-ųjų pradžioje nukentėjęs Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas Dainius Kepenis.

Pašnekovas, beveik pusantrų metų laukiantis, kada bus pagautas jo bei žmonos banko sąskaitas ištuštinęs vagišius, yra įsitikinęs, kad vagys jaučiasi nebaudžiami, o policininkai esą aplaidžiai žiūri į darbą.

Neteko 6 tūkstančių

D. Kepenis pasakojo, kad 2015-ųjų sausio pabaigoje su šeima nuvažiavo į Karklę ir gamtoje praleido apie valandą. Sugrįžę prie automobilio pastebėjo, kad išdaužtas vienas stiklų ir pavogtos viduje buvusios vyriškos bei moteriškos rankinės su daiktais.

D. Kepenis teigė iškart skambinęs policijai ir bankams, kad šie užblokuotų korteles. Tačiau, pasak pašnekovo, policijos pareigūnai esą neatvyko visą valandą, o paskambinus vienam bankų, kurio paslaugomis naudojamasi, kortelė užblokuota neva ne iškart.

"Vyksta kalbos - ar sutinki, kad už blokavimą reikės sumokėti. Kitame banke tokių dalykų nebuvo, iškart buvo užblokuota. Tuo metu, kai skambinau, vagys jau buvo prie bankomato. Tačiau įdomu, kad bankomatas - visai ne artimiausias, o beveik tolimiausias, - pasakojo D. Kepenis. - Man keista ir pikta, kad žmogus su kauke kokias 15 minučių kaišiojo 6 korteles, o šalia prie bankomato esančioje parduotuvės apsaugos būdelėje buvę apsauginiai nė nepaklausė, ar čia tikrai jo kortelės."

Pasak D. Kepenio, jo žmona prisipažino, jog piniginėje turėjo ir lapelį su kortelių kodais, bet prie jų esą nebuvo nurodyta, kuris yra kurios kortelės.

"Žmona kodus paliko, aš jų tikrai kartu su kortelėmis nelaikiau, bet pinigus jie nuiminėjo tvarkingai, lyg ir aš būčiau palikęs kodus", - stebėjosi D. Kepenis.

Nukentėjusysis liejo apmaudą, kad esą net paprašius banko užblokuoti kortelę pinigai buvo toliau nuimami, nors ir viršytas pinigų paėmimo limitas.

"Aš kaltinu banką, kad jis leido lengvai nuimti pinigus net viršijant limitą. Iš viso buvo nuimta apie 6 tūkstančius eurų", - tvirtino D. Kepenis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder