Kauno teisme – 4-ių moterimi apsimetusių ir iš nukentėjusiojo 30 tūkst. eurų išviliojusių kaltinamųjų byla

Užsienyje slapstęsis sunkiu nusikaltimu įtariamas vyras perduotas Lietuvai

Užsienyje slapstęsis nužudymu įtariamas vyras perduotas Lietuvos Respublikai tolimesniam baudžiamajam persekiojimui. Įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams.

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d.), kai š. m. rugsėjo 10 d. apie 20 val. 5 min. Ukmergėje, Linų g., name, buvo aptiktas mirusio vyro (gimusio 1973 m.) kūnas su šautinėmis žaizdomis. Nedelsdami sostinės kriminalistai ėmėsi ieškoti galimo įtariamojo.

Atlikus intensyvius ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo nustatytas galimai šį nusikaltimą įvykdęs asmuo, kuris po nusikaltimo spėjo pasprukti ne tik iš įvykio vietos, bet ir iš Lietuvos Respublikos.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras, kuruojantis šį ikiteisminį tyrimą, rugsėjo mėn. paskelbė įtariamojo paiešką, o Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas paskyrė įtariamajam kardomąją priemonę – suėmimą. Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra išdavė Europos arešto orderį dėl įtariamojo suėmimo.

Bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybos, Vokietijos ir Šveicarijos teisėsaugos pareigūnais, buvo nustatyta įtariamojo buvimo vieta užsienyje bei imtasi veiksmų sulaikyti įtariamąjį. 2020 m. spalio mėn. bendradarbiaujant Lietuvos Respublikos, Vokietijos ir Šveicarijos teisėsaugos pareigūnams, įtariamasis buvo sulaikytas Šveicarijoje ir lapkričio pradžioje perduotas Lietuvos Respublikai tolimesniam baudžiamajam persekiojimui. Šiuo metu yra atliekami intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai siekiant nustatyti visas nusikaltimo padarymo aplinkybes.

Įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – dviejų mėnesių suėmimas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder