Už tikėjimą ir gerą širdį - milijonai

Už tikėjimą ir gerą širdį - milijonai

Dauguma interneto naudotojų tikriausiai jau nebereaguoja į nuolat jų elektroninį paštą atakuojančius laiškus, siūlančius kuo skubiau atsiimti milijoną, aukso gabalą ar išgelbėti į bėdą pakliuvusį mokslų daktarą. "Vakarų ekspreso" žurnalistė visgi nusprendė išsiaiškinti, kaip galima gauti 4,5 mln. JAV dolerių iš Ganos ligoninėje plaučių bei kaulų vėžį dialize besigydančios turtingos moteriškės.

"Kalvarijos sveikinimai esate mylimas, viešpatie, Negalima būti stebėjosi, tačiau tikime Dievą, su juo viskas įmanoma. Esu ponia Victoria Hillman iš Kuveitas", - štai taip sunkiai suprantama "Google" vertėjo "patobulinta" lietuvių kalba prasideda milijonų vertas susirašinėjimas.

Pinigai - geriems tikslams

Toliau dar "puikesne" lietuvių kalba Victoria pasakoja apie savo nelaimingą gyvenimą. Vienuolika metų buvo ištekėjusi už Luko Hilmano, kuris devynerius metus dirbo Ganoje, Akros mieste. Verslas buvo susijęs su auksu. Vaikų nelaimėliai nesusilaukė, o vyras 2006-aisiais staiga mirė po ligos, kuri truko tik keturias dienas. Beje, prieš Luko mirtį abu sutuoktiniai atgimė kaip krikščionys. O prieš mirtį vyras, pasirodo, Ganos banke padėjo 4,5 mln. JAV dolerių indėlį.

Dabar, suprastėjus sveikatai, gydytojai Victoriai pasakė, kad ji neišgyvens ilgiau kaip 8 mėnesių "dėl ją ištikusios kaulų vėžio problemos". Ligą dar labiau apsunkina ir insultas.

Atsižvelgdama į savo būklę, geroji Victoria nusprendė pinigus paaukoti bažnyčiai, asmeniui ar organizacijai, kurie galės panaudoti juos geriems tikslams - taip norėjo velionis vyras. Paveldėtojui reikės gelbėti našlaičius, remti krikščioniškas mokyklas, padėti bažnyčioms, skleisti Dievo žodį ir t. t. Pinigų savo ar vyro giminaičiams Victoria palikti negali, nes jie nėra krikščionys.

"Aš nebijau mirties, taigi aš žinau, kur aš einu. Aš žinau, kad aš einu į Viešpaties prieglobstį", - rašo Victoria ir priduria, kad dėl sveikatos ji negali naudotis telefonu, nes kalbėjimas jai sukelia rimtą kosulį su krauju.

Galiausiai pažada, kad tik gavusi atsakymą, kreipsis į banką ir nurodys mane kaip lėšų gavėją. Dar priduria, kad lauks mano ir mano šeimos maldų už ją.

Greitas atsakymas

"Miela Victoria, buvau sujaudinta tavo nepaprastai liūdnos istorijos. Galiu tik pabandyti suprasti, kaip tu jautiesi. Žinau viena: bažnyčia ir Dievas - geras sprendimas. Labai džiaugiuosi, kad turėjai progą sutikti savo nuostabų vyrą. Aš ir mano vyras taip pat atradome save per tikėjimą. Jaučiu, kad mes turime kažką bendro. Visą gyvenimą stengiausi padėti žmonėms ir gyvūnams. Tikiu, kad kiekvienas padaras žemėje nusipelnė būti laimingas. Dabar, kai nedirbu, galiu skirti visą savo laiką aukojimui. Aš ir mano vyras esame labai artimi su mūsų miesto bažnyčia, todėl galime tau padėti. Prašau papasakok daugiau apie save. Telaimina tave Dievas", - anglų kalba sukurptą atsakymą pasirašau vardu Monica.

Pastangos nenueina veltui - jau po valandos gaunu padėkos kupiną anglų kalba parašytą atsakymą. Jame Victoria tikina, kad jos širdis prisipildė džiaugsmo ir ji jau apsisprendė mane paskirti paveldėtoja.

Victoria tikina, jog kitą savaitę daktarai jai atliks plaučių vėžio operaciją. Šioje vietoje sukčiai kiek susipainiojo, mat prieš tai tikino, jog moteris serga kaulų vėžiu. Dar pamini, kad viskas vyks po dializės, kuria paprastai gydoma sutrikusi inkstų veikla.

Victoria mano, kad mus sieja dieviškas ryšys, todėl ji tiki, jog aš jos neišduosiu. Ji jau išsiuntė bankui laišką ir liepė paskirti mane 4,5 mln. dolerių savininke. Man lieka tik susisiekti su banku ir patvirtinti, kad noriu juos perimti. Bankui reikia išsiųsti ir jos persiųstą sertifikatą.

"Apgauti neleis Aukščiausiasis"

Nieko nelaukusi atrašau naujajai draugei, jog nėra geresnio žmogaus už ją. Užsimenu, kad norėčiau pažinti ją geriau. Prašau papasakoti daugiau apie save, paprašau nuotraukos. Be to, perspėju, kad nelabai draugauju su kompiuteriu, todėl bijau kontaktuoti su banku, kol vyras negrįš iš komandiruotės. Be to, papasakoju, kad mūsų miestelio kunigas man sakė, jog tokių gerų žmonių kaip Victoria - labai mažai. Jis bijo, kad tai apgavystė.

"Kodėl taip pasitiki manimi, nors mažai mane pažįsti?" - klausiu laiške.

Labai daug pasakoti apie save Victoria nenori, nes jos praeitis "kupina ašarų". Tik pamini, jog yra iš Kuveito ir dabar gyvena Ganoje, o Jėzų Kristų su vyru atrado per specialią programą. Tada skuba raginti mane nelaukus vyro susisiekti su banku, o kunigui pasakyti, kad Aukščiausiasis viską mato, todėl neleis niekam nieko apgauti.

Tad lieka tik rašyti bankui, kurio elektroninis paštas yra [email protected]. Laiške klausiu, ką daryti toliau, kokių duomenų reikia. Apie savo užmegztą kontaktą su banku pranešu ir Victoriai.

Matyt, laiškas kažkur pasiklydo, nes "bankas" jo negavo, o Victoria taip pat dingo. Skubu rašyti - gal kas blogo nutiko. Pasirodo, sveikata buvo pablogėjusi, bet vis dėlto moteriškė spėjo išsiaiškinti su banku, kurio atstovas nieko negavo, tad reikia kreiptis iš naujo.

Rašau dar kartą. Šįkart nepamirštu prisegti ir Victorios man atsiųsto milijonų sertifikato. Dar vieną laišką siunčiu ir draugei iš Ganos, perspėju, kad vėl kreipiausi į banką, ir klausiu, kaip greitai galėsiu gauti pinigus, nes miestelio bažnyčioje šeštadienį vyks šventė - būtų smagu tokia proga įteikti piniginę dovaną.

Prašo duomenų

Kitą dieną jau pavyksta gauti laišką iš "banko" atstovo. Šis rašo, kad viskas yra gerai ir laukia tik mano duomenų - vardo, pavardės, profesijos, adreso, telefono, banko pavadinimo, adreso, kodo, banko sąskaitos bei paso kopijos.

Nutariu, kad mano profesija - pardavėja. Adresą ir telefoną sugalvoti nesunku. Išsirenku banką SNORAS. Su paso kopija kiek sunkiau, bet čia man pasišauna pagelbėti "Photoshop" programa dirbantis kolega. Valandėlė vargo ir vietoje mano pavardės mano asmenybės tapatybės kortelės kopijoje puikuojasi Monica Levicki. Kolega internete išrinko ir mano naująjį veidą. Simboliškai gaunu garsiosios aktorės Monicos Bellucci bruožus. Paraše išraitomos "M" ir "L" raidės.

Viską išsiunčiu "bankui" ir laukiu milijonų. Dar parašau trumpą laiškelį Victoriai - informuoju, kad reikalai sutvarkyti, tik išreiškiu nuogąstavimą, kad vyro prigąsdinta bijau, jog bankas gali mano duomenis panaudoti blogiems tikslams.

Galiausiai gaunu džiaugsmingą banko atstovo atsakymą. Viskas puiku - lieka tik pasiimti milijonus. Tiesa, čia, Ganoje, galioja tokie keisti įstatymai, numatantys, jog tuo atveju, jei banko sąskaita nebuvo naudotasi ilgiau kaip metus, nesvarbu, kiek joje yra pinigų, ji yra įšaldoma. Kad sąskaita būtų aktyvuota ir būtų galima gauti tuos 4,5 mln. JAV dolerių, reikia pervesti 850 dolerių. Žadama, jog ši suma bus pridėta prie tų milijonų, todėl jaudintis neverta.

Netrukus ateina laiškas ir iš mirtimi besivaduojančios naujosios draugės. Beje, paskutiniajame banko laiške pagaliau sužinojau tikrąjį jos vardą - 850 JAV dolerių kažkodėl prašoma pervesti į John Sunday Ugorji sąskaitą.

Victoria perspėja, jog pagaliau išaušo jos ilgai lauktos operacijos diena, todėl jeigu ji staiga nebeatsilieps į mano laiškus, vadinasi, viskas - sulaukė neišvengiamo gyvenimo galo.

Žodžiais netiki

850 JAV dolerių ponui Ugorji, žinoma, pervesti neketinu, tačiau dėl šventos ramybės, kad mūsų susirašinėjimo epopėja pasibaigtų, išsiunčiu paskutinius laiškus. Banką įspėju, kad pinigus jau pervedžiau ir nekantriai laukiu milijonų. Draugei pranešu, kad reikalai su banku sutvarkyti, bet gavau velnių nuo vyro, kuris vos neužmetė į akį, kad Ganon išsiunčiau paskutinius šeimos pinigus. Dar palinkiu geros kloties operacijos metu ir atsisveikinu.

Tačiau taip lengvai ištrūkti nepavyksta. Bankas prašo atsiųsti kvitą ir patvirtinti, kad nemeluoju dėl 850 JAV dolerių pervedimo ir tik tada milijonai iškeliaus į mano rankas. Suprantu, kad susirašinėti galėtumėm dar ilgai ir nuobodžiai.

Viso susirašinėjimo metu nustebino tai, kad sukčiai nepagailėjo savo laiko ir rašė man tokius šiltus laiškus, nepamiršdami pasiteirauti apie miestelio bažnyčią, vyro komandiruotę, atsiųsti Dievo palaiminimo ir šilčiausių linkėjimų. Jeigu būčiau labiau pasispardžiusi, greičiausiai būčiau sulaukusi ir dar gražesnių laiškų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder