Už „naminukę“ neįvykusiai vestuvių šventei – pustrečio tūkstančio eurų bauda

Už „naminukę“ neįvykusiai vestuvių šventei – pustrečio tūkstančio eurų bauda

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose priimtas baudžiamasis įsakymas byloje, kurioje S. O. pripažintas kaltu už aparato stipriems namų gamybos alkoholiniams gėrimams gaminti laikymą ir neteisėtą stiprių alkoholinių gėrimų pagaminimą bei laikymą.

Byloje nustatyta, kad S. O. ūkiniame pastate neteisėtai surinko ir laikė aparatą, skirtą namų gamybos stipriems alkoholiniams gėrimams gaminti, kuriuo, turėdamas tikslą realizuoti, neteisėtai pagamino ir gyvenamo namo sandėliuke bei prieangio patalpos spintoje laikė daugiau kaip 16 litrų namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų. Be to, jis pagamino ir laikė 200 litrų brogos (raugalo), tinkamos naminei degtinei gaminti, kol viską rado ir paėmė policijos pareigūnai.

S. O. teigė, jog naminę degtinę gamino norėdamas pavaišinti svečius vestuvių ir krikštynų šventės proga, deja, šventė neįvyko dėl karantino. Kadangi šventėje turėjo dalyvauti 50 žmonių, ji radęs senų laikų įranga naminei degtinei gaminti, pagamino apie 16 litrų naminės degtinės, kurią supilstė į įvairios talpos stiklinius indus. Pagalvojęs, kad tokio kiekio 50-čiai svečių neužteks, užraugė dar 200 litrų raugo (brogos) ir viską laikė, kol rado atvykę policijos pareigūnai.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai,  kad S. O. padarė nesunkų tyčinį nusikaltimą, anksčiau neteistas. Atsakomybę lengvinančia aplinkybe pripažintina tai, kad jis prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir gailėjosi dėl jos padarymo.

S. O. teismas paskyrė 3 750 Eur baudą. Kadangi asmuo pripažino padaręs nusikalstamą veiką, bausmė jam sumažinta vienu trečdaliu ir paskirta galutinė 2 500 Eur bauda.

Nesutikdamas su baudos paskyrimu teismo baudžiamuoju įsakymu, asmuo turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder