Toliau lieka įtariamuoju baudžiamojoje byloje

Toliau lieka įtariamuoju baudžiamojoje byloje

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos direktorius toliau lieka įtariamuoju baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba: Klaipėdos apygardos teismas patenkino Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro skundą dėl šių metų rugpjūčio 12 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjos nutarties, kuria ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, praneša prokuratūra.

Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius ikiteisminio tyrimo teisėjos nutartį, kuria buvo patenkintas įtariamojo gynėjo skundas, apskundė kaip neteisėtą, nes ji, prokuroro nuomone, buvo priimta, pažeidžiant baudžiamojo proceso įstatymo nuostatas, reglamentuojančias ikiteisminio tyrimo nutraukimo pagrindus, bei teisėjai viršijus savo įgaliojimus.

„Mūsų praktikoje tai buvo pirmoji nutartis, priimta įsigaliojus Baudžiamojo proceso kodekso pakeitimams, leidžiantiems ir ikiteisminio tyrimo teisėjui nutraukti tyrimą. Todėl labai svarbu, kad toks galutinis sprendimas būtų priimtas, atlikus išsamų tyrimą, įvertinti, kad baudžiamasis persekiojimas yra dinamiškas procesas, o duomenys yra nuolat renkami ir vertinami. Kita vertus, nutartis nutraukti ikiteisminį tyrimą turi atitikti ir formalius proceso įstatymo reikalavimus“, – teismo sprendimą pakomentavo Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius.

Ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo atlieka Klaipėdos miesto Antrojo policijos komisariato tyrėjai, įtarimai pareikšti Klaipėdos teritorinės ligonių kasos direktoriui: jis įtariamas netinkamai vykdęs viešojo administravimo veiklą sveikatos draudimo srityje, t.y. neįtraukęs Klaipėdos universitetinės ligoninės ligoniams suteiktų tam tikrų paslaugų į privalomojo sveikatos draudimo fondo finansuojamų paslaugų sąrašą ir tokiu būdu ligoninei padaręs didelę turtinę žalą bei taip diskreditavęs valstybės tarnautojo vardą.

Klaipėdos apygardos teismui patenkinus prokuroro skundą ir priėmus neskundžiamą nutartį dėl rugpjūčio 12 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjos nutarties, ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tęsiamas toliau, jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokurorė Kristina Blinstrubienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder