Teisme: "Neptūnas" ne apvogtas, o gelbėtas

Teisme: "Neptūnas" ne apvogtas, o gelbėtas

Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme atversta byla, kurioje nagrinėjami galimi finansiniai nusikaltimai, susiję su miesto krepšinio klubu "Neptūnas".

Specialiųjų tyrimų tarnyba klubo finansais susidomėjo 2009 metais, kai pasigirdo kalbos apie galimą komandos bankrotą, o praėjusio gruodžio pabaigoje byla perduota teismui.

Buvusiam klubo direktoriui Egidijui Prižgintui bei buhalterei Vaidilutei Andrijauskaitei pateikiami kaltinimai tinkamai neįforminus 60 tūkst. litų paskolos bei to, kam ji panaudota.

Buvusi vadovybė pripažino, kad ekonominio nuosmukio metais klube iš tikrųjų buvo prasta situacija su finansais, nebuvo lėšų mokėti žaidėjų algoms, šie pareiškė nežaisią ir iškilo grėsmė trauktis iš čempionato. Siekiant išvengti tokios sezono baigties pinigų teko skolintis iš privataus rėmėjo: tuometinio Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus. Šis tai pripažino.

Teisme pakviesti liudyti ir keli buvę komandos žaidėjai. Jie patvirtino, kad algos jiems tuo laikotarpiu buvo sumokėtos. Pasikeitusios "Neptūno" vadovybės užsakymu atliktas auditas irgi skolų nerado.

Tuometiniams klubo atstovams pateikti ir įtarimai pasisavinus per 20 tūkst. litų klubo lėšų, tačiau toks kaltinimas prilygintas paskutinės lazdos atėmimui iš ubago.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder