Sugedus automobiliui nelaimėlis reikalavo policijos

Sugedus automobiliui nelaimėlis reikalavo policijos

Bendrojo pagalbos centro operatoriai per dieną sulaukia nuo 8 tūkst. iki 12 tūkst. skambučių. Nors skubios pagalbos telefono numerį 112 reikia rinkti ištikus nelaimei, kuriai reikalinga skubi tarnybų reakcija, kai kurie pranešėjai skambina norėdami išspręsti savo buitanes problemas.

„Pastaruoju metu sulaukiame nemažai nepatenkintų piliečių skundų. Deja, labai dažnai pasirodo, kad jie tiesiog netinkamai įsivaizduoja telefono numerio 112 paskirtį”, - pranešė BPC atstovai socialinio tinklo „Facebook”paskyroje.

Jie pasakojo, kad vienas piličių piktinosi, kad Bendrojo pagalbos cento operatoriai nenorėjo perduoti jo prašymo policijai, kad ši nutemptų kelyje sugedusį automobilį. Vyrą labiausiai papiktino tai, kad operatoriai pasiūlė išsikviesti techninę pagalbą.

Skambindami į BPC, kai kurie pranešėjai linkę manyti, kad operatoriai patys turi užsiimti jų bėda, o ne atsiųsti pagalbą. Štai viena moteris skundėsi, kad Bendrojo pagalbos centro operatorė neieškojo jos nurodyto pastato savininkų dėl sugedusios signalizacijos asmeniškai, o perdavė šį pranešimą policijai.

Skambinančiųjų pranešimai skirstomi į kategorijas, pagal kurias nustatomas reagavimo laikas.

Vienas vyrų piktinosi, kad BPC operatorė siūlė kreiptis į policijos komisariatą tiesigiai po to, jo sūnus eilinį kartą permetė per tvorą į kaimynų kiemą, o šie, trūkus kantrybei dėl nuolatinio vaiko laipiojimo, kamuolį nusinešė į namus.

„Informacija policijai buvo perduota, bet pilietį papiktino tai, jog jo prašymas buvo įvertintas kaip nereikalaujantis skubaus policijos reagavimo”, - aiškino BPC atstovai.

Jie primena, kad BPC operatoriai administruoja pagalbos skambučius. Jie turi ne tik priimti, bet ir įvertinti gaunamus pagalbos prašymus, nustatyti teiktinos pagalbos poreikį. Savo darbe jie vadovaujasi teisės aktais, griežtai reglamentuojančiais reagavimą į pagalbos skambučius, o ne skambinančių asmenų pageidavimais ar nurodymais.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder