Sprukdamas nuo pasieniečių keturračio vairuotojas pametė keleivį

Sprukdamas nuo pasieniečių keturračio vairuotojas pametė keleivį

Pasienyje su Rusija pasieniečiai vaikėsi neblaivų keturračio motociklo vairuotoją, važinėjusį palei užkardą. Sprukdamas nuo pareigūnų teisės vairuoti neturintis Pagėgių savivaldybės gyventojas pametė keleivį.

Sekmadienio rytą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečiai atkreipė dėmesį į kelis kartus pro Plaškių užkardą pravažiavusį keturratį motociklą. Juo važiavo du vyrai.

Pasieniečiai nusprendė patikrinti demonstratyviai pro jų užkardą važinėjantį vairuotoją.

Tarnybiniu visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais jie keturratį motociklą pradėjo vytis. Vairuotojas nepakluso VSAT pareigūnų nurodymui sustoti ir pradėjo sprukti lauko keliuku. Šis buvo duobėtas, be to, vairuotojas pavojingai manevravo, todėl keturračio keleivis, kaip vėliau paaiškėjo, 36-erių Pagėgių savivaldybės gyventojas, neišlaikė pusiausvyros ir nukrito į pakelę. Iš paskos važiavę pasieniečiai vyrą įsikėlė į savo visureigį ir nuskubėjo paskui į mišką įvažiavusį motociklą.

Netrukus Plaškių užkardos pareigūnai miške aptiko persekiotą ir likimo valiai pamestą keturratį be valstybinių numerių. Po neilgos paieškos miško tankmėje VSAT pareigūnai surado pasislėpusį 32-ejų Pagėgių savivaldybės gyventoją, kuris vairavo motociklą. Paaiškėjo, kad šis vyras, nuo kurio sklido alkoholio kvapas, išvis neturi teisės vairuoti.

Abu asmenis pasieniečiai nusivežė į užkardą ir keturratį vairavusiam vyrui už nepaklusimą pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę pradėjo administracinės bylos teiseną. Pagėgių savivaldybės gyventojui už tai gresia bauda nuo trijų iki keturių tūkstančių litų.

Atvykę policijos pareigūnai keturračio vairuotojui nustatė 1,71 promilės girtumą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder