Šilutės rajone žuvo iš pasalos sprukęs rusas

Šilutės rajone žuvo iš pasalos sprukęs rusas

Ankstų antradienio rytą Šilutės rajone iš Nemuno ištrauktas skenduolis. Jo žūtį apgaubė paslaptys ir gandai, nes pareigūnai, motyvuodami pradėtu ikiteisminiu tyrimu, neteikia jokios oficialios informacijos.

Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) 15min sužinojo, kad pranešimas apie kūną, plūduriuojantį Nemuno upėje, buvo gautas 6.10 val. Tauragės VP Komunikacijos grupės duomenimis, priešpiet tyrėjai dar dirbo įvykio vietoje, rinko duomenis ir įkalčius.

Tačiau platesnės informacijos apie nutikimą visuomenei nepateikiama ne tik dėl to, kad ji dar renkama: istorija prasidėjo dar penktadienį arba šeštadienį ir, kaip susidaro įspūdis, šiuo atveju tarsi siekiama dalį faktų nutylėti.

15min iš patikimų šaltinių sužinojo, dar savaitgalį Pagėgių rinktinės pasieniečiai tikriausiai rengė pasalą, nes matė iš Rusijos pusės valtimi plaukiančius įtariamuosius kontrabandininkus.

Veiksmas, beje, vyko šviesiu paros metu. Vienas iš bėglio draugų esą šaukė, kad jis nemoka plaukti. Kaip tuomet įtariamasis tikėjosi pasprukti?

Teigiama, kad vieną ar du įtariamuosius pasieniečiai sulaikė, o dar vienas, maždaug 30-35 metų vyras, sprukdamas šoko į vandenį. Neįtikėtina, tačiau vienas iš bėglio draugų esą šaukė, kad jis nemoka plaukti.

Kaip tuomet bėglys tikėjosi pasprukti ir ar pareigūnai bandė jį išgelbėti, belieka tik spėlioti. Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas 15min leido suprasti, kad įtariamųjų sulaikymas savaitgalį prie Nemuno vyko.

Tačiau apie jo scenarijų ir padarinius nėra galimybės kalbėti dėl atliekamo ikiteisminio tyrimo.

O kad tyrimas vyksta, ir byla nuo pat pradžių atrodo sudėtinga, byloja viena iškalbinga aplinkybė – procesiniams pareigūnų veiksmams ėmėsi vadovauti Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus pareigūnė.

Bylą kuruojanti prokurorė 15min net nesutiko atsakyti, antradienį ar kažkurią kitą dieną tyrimas pradėtas. Informacijos slėpimą motyvuodama noru nepakenkti tyrimo eigai, pašnekovė tvirtino, kad informacija visuomenei bus suteikta tik vėliau, kai atsiras tokia galimybė. Pirminiais užslaptinto tyrimo duomenimis, šįryt patys pasieniečiai pastebėjo, kad Nemuno upė neša vyriškos lyties kūną.

Į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai. Kūnas netrukus su ugniagesių gelbėtojų (narų) pagalba ištrauktas. Tapatybė oficialiai dar nenustatyta.

Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder