Šilalės rajone girta moteris taranavo parduotuvės sieną

Šilalės rajone girta moteris taranavo parduotuvės sieną

Antradienį, rugpjūčio 26-ąją, Šilalės rajone sunkiai apgirtusi moteris, nesuvaldžiusi vairuojamo automobilio, taranavo kaimo parduotuvės sieną. Ketindama išsisukti nuo gresiančios atsakomybės, moteris bandė „susitarti“ su policijos pareigūnai, kad šie nefiksuotų eismo įvykio ir siūlė jiems skirtingas pinigų sumas.

Antradienį, apie 11 val. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai buvo iškviesti į Šilalės rajone, Žvingių kaime įvykusį eismo įvykį, kurio metu neblaivi „Renault Laguna“ vairuotoja V. B. nesuvaldžiusi automobilio rėžėsi į kaime esančios parduotuvės sieną. Aiškinantis įvykio aplinkybes policijos pareigūnai užfiksavo ir daugiau faktų, bylojančių apie vairuotojos neatsakingumą. Kaip paaiškėjo, šešiasdešimt dviejų moteris prie automobilio vairo sėdo būdama apsvaigusi nuo alkoholio – jai nustatytas sunkus (2,62 promilių) girtumo laipsnis. Negana to, moters vairuojamas automobilis neturėjo galiojančio valstybinės techninės apžiūros dokumento. Nuo tolimesnio vairavimo Šilalės rajono gyventoja buvo nušalinta nedelsiant.

Policijos pareigūnams nustačius vairuotojos girtumą, moteris bandė išsisukti nuo gresiančios atsakomybės ir policijos pareigūnams siūlė 500 litų kyšį. Įspėta apie baudžiamąją atsakomybė ir apie tai, kad vairuotojos bei pareigūnų pokalbis įrašomas, moteris ir toliau pareigūnams primygtinai siūlė pinigus, tačiau sumą padidino iki 1000 litų, kuriuos žadėjo atvežti po savaitės.

Vairuotojai, neblaiviai sukėlusiai eismo įvykį gresia ne tik administracinė, net ir baudžiamoji atsakomybė už bandymą papirkti policijos pareigūnus. Šilalės rajono gyventojai gresia bauda iki 5000 litų arba administracinis areštas su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu iki penkerių metų. Už bandymą papirkti policijos pareigūną gresianti baudžiamoji atsakomybė užtraukia baudą, laisvės apribojimą, areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder