Šalia Klaipėdos žaibas trenkė į važiuojantį automobilį

Šalia Klaipėdos žaibas trenkė į važiuojantį automobilį

Trečiadienį po pietų žaibas trenkė į keliu Klaipėda-Palanga važiuojantį automobilį. Šio reto įvykio metu vienintelis mašina važiavęs žmogus nenukentėjo.

Apie 13 val. savo vardo atskleisti nepanoręs palangiškis automobiliu "Peugeot 307" iš Palangos vyko į Klaipėdą. Anot jo, ties Nemirseta dar lijo, o artėjant prie uostamiesčio lyti nustojo, dangus prašvito, asfaltas buvo sausas. Ties Girkaliais vairuotojas pasakojo pajutęs netikėtą smūgį į automobilį, kuris "net pašoko" ir išgirdo stiprų trenksmą. Žaibo smūgį matė iš paskos važiavę žmonės.

Po smūgio vyras sustojo, tačiau variklio neišjungė.

Išoriškai automobilis apgadintas nebuvo, tačiau sutriko elektros sistema: kompiuteryje įsijungė perspėjimas, kad gali iššokti saugos pagalvės, įsijungė valytuvai, o automagnetola savaime perjunginėjo radijo stotis. Vėliau nepavyko atidaryti ir bagažinės, kurios užraktas - elektrinis. Beje, vienas valytuvas veikė net ir išjungus degimą.

Pats vairuotojas nenukentėjo.

"Nesupratau - patyriau elektros iškrovą ar ne, žinau tik tiek, kad pasišiaušė plaukai. Dabar jaučiuosi normaliai, nors žmona rekomendavo nueiti pas gydytoją", - praėjus porai valandų po įvykio pasakojo palangiškis.

Jis, beje, dėl įdomumo pasitikrino voltmetru - prietaisas rodė nulius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai teigia, kad įmanoma, jog žaibas trenktų į važiuojantį automobilį.

"Šiaip automobilio salonas yra laikomas bene saugiausia vieta apsisaugoti nuo žaibo, patariama tik įtraukti anteną ir nesiliesti prie metalinių konstrukcijų. Nesu girdėjęs, kad žaibui trenkus į mašiną, joje buvę žmonės žūtų ar būtų nukentėjęs, tokioje situacijoje galbūt patiria tik didelį išgąstį. Kas kita, jeigu žmogus stovėtų šalia automobilio", - pasakojo Visuomenės informavimo ir analizės skyriaus viršininko pavaduotojas Donatas Gurevičius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder