Rekordinio kyšio byloje - šviesa tunelio gale

Rekordinio kyšio byloje - šviesa tunelio gale

Rekordinio kyšio byla artėja pabaigos link. Vasarį turėtų paaiškėti, kokias bausmes siūlys prokuroras kaltinamiesiems Dariui Daubarui, Tomui Puzinui ir Andrejui Rybakovui. Trijulė kaltinama subūrusi organizuotą grupę, siekusią priimti 1,6 mln. eurų kyšį.

"Vakarų ekspresas" jau anksčiau rašė, kad uostamiestyje veikiančio verslo centro "Neapolis" bankroto administratorius D. Daubaras ir jam talkinęs Vilniaus advokatų kontoros "Karsten, Kraujalis ir partneriai" advokatas T. Puzinas STT Klaipėdos valdybos agentų buvo sučiupti 2013 metų kovą.

Tąkart buvo įtariama, kad vyrai galimai iš bendrovės "Statega" (inicijavusios "Neapolio" bankrotą) vadovo Vladimiro Stefanovo už verslo centrą "Neapolis" valdžiusios bankrutuojančios bendrovės beveik 9 milijonų eurų kreditorinio reikalavimo teisme pripažinimą pareikalavo ir susitarė priimti daugiau nei 1,6 mln. Eur neteisėtą atlygį.

Teisme duodamas parodymus V. Stefanovas tikino įtaręs klastą, tad verslininkas savo kabinete 15-ajame "Neapolio" centro aukšte įtaisė vaizdo kamerą. Vienas iš susitikimų buvo nufilmuotas, tad apie tai su pareiškimu buvo informuota STT. Nors 2013 metų kovą D. Daubaras buvo sulaikytas, po pusantrų metų tyrimas prokurorų buvo nutrauktas.

V. Stefanovas su įmonės "Statega" direktoriumi Jurijumi Bulanovu tąkart parašė skundą Generalinei prokuratūrai, tad 2015 m. tyrimas buvo atnaujintas ir perduotas Kauno apygardos prokuratūrai.

D. Daubaras kaltinamas kyšininkavimu, dokumentų klastojimu, turto iššvaistymu ir piktnaudžiavimu. O štai advokatas T. Puzinas ir sostinės bendrovės "RR Management" direktorius A. Rybakovas - padėjimu reikalauti kyšį. Verslininkui pateikti kaltinimai ir už dokumentų klastojimą bei padėjimą švaistyti turtą. Teisiamieji kaltės nepripažįsta.

Vakar vykusiame posėdyje buvo išklausyta UAB "Statega" įmonės atstovė. Apie dvi valandas trukusioje kalboje nuskambėjo prašymas iš kaltinamųjų priteisti padarytą žalą įmonei - beveik pusę milijono eurų.

Vasario pradžioje vyksiančiame posėdyje pasisakys ir prokuroras, kuris siūlys bausmes kaltinamiesiems.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder